Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vloupali se do prodejny s elektronikou ve Vlašimi

BENEŠOVSKO- Policistům se prozatím nepodařilo pachatele ztotožnit. Poznáte je? 

Již od poloviny měsíce března šetří policisté z Vlašimi případ vloupání do prodejny s elektronikou ve Vlašimi, kam se vloupali dva zatím neznámí pachatelé a zachytily je u toho bezpečnostní kamery.

K vloupání a krádeži došlo 15. března 2023 asi 15 minut po půlnoci. 

Bezpečnostní kamery zachytily téměř celé  protiprávní jednání dvou pachatelů. Ti nejprve vypáčili horní roh dveří vedoucích do skladu prodejny a následně, taktéž násilím, dveře ohnuli ven a vnikli do prostor skladu. Uvnitř se volně pohybovali s baterkami a odcizili elektroniku - set top boxy, notebook a brusku. Zboží vynesli ven a odložili za budouvou. Poté se dovnitř vrátili ještě jednou pro dvě televize, brusku a dva robotické vysavače. Celkově tak na poškozených dveřích a odcizených věcech způsobili škodu 100 tisíc korun.

Odcizené věci si pachatelé poschovávali po různých místech ve Vlašimi, kam se pro ně pravděpodobně chtěli vrátit, to už ale nestihli, policisté byli rychlejší a ukradené věci nalezli a vrátili zpět prodejci.

Oba pachatelé se dopustili hned dvou trestných činů, a to krádeže a poškození cizí věci, za což jim v případě dopadení a prokázání viny hrozí až l2etý trest odnětí svobody.

Poznáte osoby na kamerovém záznamu? Pravděpodobně se jedná o dva muže, kteří si maskují obličej. Jeden z nich byl oblečen do pracovních kalhot, druhý měl na sobě kraťasy s reflexními prvky, oba pak měli bundu s kapucí a batoh.
Pokud muže poznáváte nebo máte jakékoliv poznatky či informace k jejich totožnosti, které by policistům mohly pomoci, ozvěte se prosím na linku 158 nebo přímo vlašimským policistům na tel. číslo 974 871 750. Za pomoc děkujeme.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
19. dubna 2023

vytisknout  e-mailem