Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vloupali se do obchodu s elektronikou, žádnou si ale s sebou neodnesli

BENEŠOVSKO – V souvislosti s tímto případem vlašimští policisté pátrají po třech mužích a žádají tak veřejnost o spolupráci. 

V pondělí dne 25. února letošního roku vyjížděli policisté v časných ranních hodinách do prodejny s elektronikou, která sídlí ve Vlašimi v ulici Okružní. Kolem druhé hodiny ranní se do ní totiž vloupali tři muži. Nejprve vypáčili vchodové posuvné dveře a vnikli dovnitř. V interiéru obchodu se volně pohybovali a ,,zkontrolovali“ také servisní sklad na drobné zboží. Zarážející je fakt, že z obchodu nic neodcizili a z místa utekli. Vlašimští policisté ihned po příjezdu celou prodejnu a její široké okolí prohledali, ale pachatelé již byli z místa pryč. Na pomoc při pátrání po pachatelích této majetkové trestné činnosti byl na místo povolán také psovod se služebním psem a prvosledová hlídka. Dále se na místo dostavil kriminalistický technik, který provedl ohledání místa činu a zajistil několik stop. Při vyšetřování policisté zajistili několik kamerových záznamů. Z těch je patrné, že se do prodejny vloupali tři muži. Všichni byli maskovaní. Přes obličej měli různé kusy oblečení, aby znemožnili totožnost své osoby a skryli svou podobu. Šetřením operativně pátracího charakteru policisté zjistili, že pachatelé z prodejny, která sídlí v ulici Okružní, utíkali pryč směrem do ulice Havlíčkova.

I když muži z místa nic neodcizili, škodu způsobili. Na prodejně poškodili několik věcí, jejichž hodnota byla vyčíslena na více než patnáct tisíc korun. Vzhledem k tomu, že se pachatelé dopustili přečinů poškození cizí věci a pokusu krádeže a policisté po nich stále pátrají, žádáme tak veřejnost o pomoc a spolupráci. Jakékoliv informace, které by mohly pomoci při objasnění tohoto případu, přijmou policisté na tel. 974 871 750.  Využít můžete také tísňovou linku 158. Za spolupráci děkujeme.

nprap. Bc. Veronika Čermáková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
28. února 2019

vytisknout  e-mailem