Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vloupali se do dvou prodejen

CHEBSKO – Odcizili zboží za více jak 100 000 korun. 

Dne 11. ledna 2017 policisté z Územního odboru Cheb zahájili trestní stíhání jednačtyřicetiletého muže z Chebska, jako obviněného ze spáchání přečinů Krádeže a Poškození cizí věci. Současně zahájili i trestní stíhání osmnáctiletého muže z Chebska, jako obviněného ze spáchání přečinů Krádeže a Poškození cizí věci spáchaných formou účastenství.

Trestných činů se měli muži dopustit tím, že v době od 10. do 11. ledna 2018 za užití násilí vnikli do dvou prodejen v Chebu. V prvním případě muži překonali za užití násilí dveře do skladu jedné z prodejen v Chebu. V objektu poškodili další tři dveře a poté celou prodejnu prohledali. Z prodejny si muži odnesli finanční hotovost, cigarety a tabák, destiláty a potraviny za téměř 100 000 korun. Muži také v objektu poškodili věci za více jak 15 000 korun.
Do druhé prodejny muži vstoupili také za užití násilí a po prohledání odcizili potraviny za více jak 5 000 korun.

Starší z mužů se svého jednání dopustil i přesto, že za takový čin byl v posledních třech letech odsouzen nebo potrestán. Policisté oba muže dne 11. ledna 2018 zadrželi a umístili do policejní cely. Následující den podali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na jejich vzetí do vazby. Okresní soud v Chebu návrhu vyhověl u jednačtyřicetiletého muže. Druhý z mužů byl propuštěn ze zadržení.

V případě prokázání viny oběma mužům hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

prap. Bc. Daniel Dvořák
15. 1. 2018

vytisknout  e-mailem