Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vloupali se do desítky prodejen

Olomouckým kriminalistům se podařilo usvědčit z majetkové trestné činnosti skupinku pachatelů, která se již delší dobu pohybovala na Šternbersku a Uničovsku.  

Čtyři mladíci jsou podezřelí z toho, že se od loňského srpna do současnosti vloupali do více jak čtyřiceti objektů. Zaměřovali se především na prodejny s potravinami a se smíšeným zbožím, ale  vnikli násilím rovněž do provozovny čerpací stanice, restaurací a prodejních stánků. Vloupali se do několika objektů ve Šternberku a mimo jiné také např. do prodejny v Babicích, Hnojicích, Šumvaldě, Újezdě u Uničova, Dlouhé Loučce, Troubelicích. Odnášeli si odtud různé zboží, zejména potraviny, cukrovinky, alkohol a cigarety a v několika případech také peníze z pokladen. Odcizené věci vždy měli pro svoji potřebu.

Kriminalisté byli skupince podezřelých mladíků „na stopě“ již delší dobu a  shromažďovali důkazy potřebné k jejich zadržení a následnému obvinění. Bylo potřeba zejména zajistit veškeré poznatky a informace a dostatečně vyhodnotit a porovnat stopy z místa činů.

Proti muži ve věku dvacet pět let, dvěma devatenáctiletým a teprve šestnáctiletému mladíkovi bylo zahájeno trestní stíhání pro podezření z trestných činů poškozování cizí věci a krádež, spáchaných ve formě spolupachatelství. Nejmladší z nich se provinil také mařením výkonu úředního rozhodnutí, neboť přestože měl vykonávat na základě rozsudku Okresního soudu v Olomouci ochrannou výchovu ve výchovném zařízení, opakovaně z něj utíkal a páchal na útěku trestnou činnost.

Celková výše způsobené škody byla vyčíslena na 167 tisíc korun. Všichni obvinění jsou stíháni na svobodě, za výše uvedené jednání jim hrozí peněžitý trest, případně trest odnětí svobody až na tři roky. 

por. Mgr. Jitka Dolejšová
 

vytisknout  e-mailem