Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vloupal se do vytipovaného bytu

JABLONEC NAD NISOU - Policejní komisař zahájil trestní stíhání dvou mužů, kteří se loni domluvili na vloupání do bytu. 

V uplynulých dnech policejní komisař z Oddělení obecné kriminality v Jablonci nad Nisou zahájil trestní stíhání dvou mužů ve věku 35 a 36 let jako obviněných ze spáchání trestných činů krádež a porušování domovní svobody, přičemž ten starší s těchto skutků dopustil formou účastenství jako návodce.

Šestařicetiletý muž nejprve informoval mladšího obviněného o skutečnosti, že soused jeho známého je na dovolené a navedl ho k vloupání do bytu této osoby v Jablonci nad Nisou i odcizení věcí z tohoto bytu. 35letý obviněný následně skutečně po rozlomení vložky ve vstupních dveřích vnikl do uvedeného bytu, ze kterého odcizil finanční hotovost a různé věci v celkové hodnotě přesahující částku dvacet tisíc korun – mobilní telefon, domácí kino včetně reprosoupravy, robotický vysavač, tablet, fotoaparát, notebook, monitor k počítači, vysoušeč vlasů a další. V tomto bytě navíc odcizil klíče od vozidla Škoda Fabia v hodnotě 70.000,- Kč, které bylo v té době zaparkované před domem. Obviněný odcizil i toto vozidlo a s druhým obviněným se setkali krátce po uvedené krádeži a odcizené věci si rozdělili. Starší obviněný si navíc vzal do svého držení i odcizený vůz, ve kterém byl následně zadržen policejní hlídkou v Praze 10.

Oba obvinění se uvedeného jednání dopustili i přesto, že již v uplynulých třech letech byli za takový čin pravomocně odsouzeni rozsudky Okresních soudů v Jablonci nad Nisou a Liberci. Oběma obviněným nyní za spáchání uvedených trestných činů hrozí trest odnětí svobody až na pět let.


15. 2. 2018
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem