Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vloupal se do sedmi objektů

KROMĚŘÍŽSKO: V pátek ho kriminalisté obvinili z trestných činů krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. 

V pátek obvinili kroměřížští kriminalisté z trestných činů krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci dvaačtyřicetiletého muže z Jihlavska. Obviněný se během prosince loňského roku a ledna letošního roku vloupal hned do sedmi objektů, které se nacházejí v různých obcích na okrese Kroměříž. Konkrétně vnikl do dvou mateřských škol, dvou zahradnictví, dále do hospody, rodinného domu a kostela. Do budov se obvykle dostal poté, co rozbil okno, v kostele se schoval po mši a nechal se tam zamknout. Pokaždé si odnesl peníze. Z hospody pak navíc cigarety a alkohol, ze zahradnictví pracovní nástroje, ze škol mobilní telefon a masku čerta a v rodinném domě vzal šperky, nářadí a sadu porcelánu. Odcizením věcí a financí majitelům způsobil škodu bezmála třicet tisíc korun. Kromě toho jim ale způsobil také škodu za více jak osmnáct tisíc korun tím, že při vloupáních poškodil okna a další vybavení.   
Obviněný se obdobné trestné činnosti dopustil už v minulosti. Důkazy nasvědčovaly tomu, že by se mohlo jednat o tohoto recidivistu, proto jsme se na něj zaměřili a začali po něm usilovně pátrat. Dopadli jsme ho v pátek v Hulíně v jednom z ubytovacích zařízení. Při výsleších se kriminalistům k trestné činnosti doznal. Nyní mu hrozí až tříleté vězení.
 
26. ledna 2015, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem