Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vloupal se do osmi rodinných domů na Benešovsku

BENEŠOVSKO - Policisté muže dopadli a ten skončil ve vazbě. 

Benešovským kriminalistům se podařilo dopadnout muže, který se v průběhu 4 měsíců vloupal do 8 rodinných domů na Benešovsku.

Sedmapadesátiletý muž začal vykrádat rodinné domy ve chvíli, kdy přišel o práci a nevěděl, jak jinak by k penězům přišel. V této brandži není žádným nováčkem, především za majetkovou trestnou činnost má již téměr dvacítku záznamů v rejstříků trestů a navíc byl před rokem z výkonu trestu odnětí svobody propuštěn.

Právě 57letý muž má mít na svědomí 8 případů vloupání do rodinných domů na Benešovsku. Všechny případy se odehrály v Benešově, jeden ve Skalici a jeden v Domašíně. Násilím přes skleněnou výplň nebo dveře se vždy do domu dostal a uvnitř se zaměřil hlavně na cenné věci, které mohl následně dobře zpeněžit. Vždy se jednalo převážně o zlaté šperky a hodinky, v jednom případě i o fotoaparát a další elektroniku.
Tyto věci měl pak muž prodávat a finanční prostředky si nechat pro vlastní potřebu. Majitelům způsobil celkovou škodu ve výši 300 tisíc korun.

Benešovským kriminalistům a policistům z OOP Benešov, kteří na případech usilovně pracovali, se podařilo zjistit podezřelého muže. Pro něj si následně přišli na jednu z ubytoven na Benešovsku, převezli ho na policejní služebnu a obvinili ho z přečinu krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Vzhledem k tomu, že muž byl opakovaně za majetkovou trestnou činnost odsouzen a hrozí, že by v trestné činnosti pokračoval nebo se skrýval, aby se trestu vyhnul, byla na obviněného soudem uvalena vazba.

V případě prokázání viny a odsouzení hrozí za uvedené skutky až 5letý trest odnětí svobody.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
29. ledna 2024

vytisknout  e-mailem