Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vloupal se do několika paneláků s nožem v ruce - Aktualizace

Neznámý muž se vloupal do několika panelových domů v pražských Řepích. S nožem v ruce poté procházel jednotlivá patra. Pomůžete nám ho najít? 

Aktualizace - 1. října 2021

Děkujeme veřejnosti za pomoc s pátráním. Policistům se díky získaným poznatkům podařilo podezřelého ztotožnit. 

nprap. Richard Hrdina

Policisté z místního oddělení Řepy pátrají po neznámém muži, který se začátkem srpna, krátce po druhé hodině ráno, vloupal do celkem tří panelových domů v ulici Makovského. Poté, co nezjištěným předmětem překonal zámky vstupních dveří, procházel chodby domu a pokoušel se vloupat do vybraných bytových jednotek. Podivný hluk upoutal pozornost jedné z nájemnic, která se šla podívat dveřním kukátkem na chodbu, co se děje. Když zjistila, že se jí neznámý muž, s kapucí na hlavě, pokouší překonat zámek vstupních dveří, začala na ně zevnitř bouchat. To zloděje vyplašilo a z domu rychle zmizel.

Policisté zajistili několik kamerových záznamů, na kterých je podezřelý muž velmi dobře zachycen. Zjistili, že se po domech pohyboval s nožem v ruce, jehož délka ostří přesahovala patnáct centimetrů. K jakému účelu u sebe nůž měl, policisté prozatím zjišťují.

Jednalo se o muže okolo 25 – 30 let, snědé pleti, vysokého přibližně 170 – 175 centimetrů, štíhlé postavy, který byl oblečen do šedé bundy s kapucí, maskáčové mikiny a černých dlouhých kalhot s bílým pruhem nad kolenem. Na hlavě měl dioptrické brýle, černou kšiltovku s logem Converse a na nohou černé tenisky zn. Nike a bílým logem na boku a zadní části.

Pokud tohoto muže na záběrech poznáváte, nebo máte jakékoliv informace o jeho pohybu, kontaktujte prosím linku 158, nebo se obraťte na kteroukoliv služebnu PČR. Pachateli hrozí v případě dopadení a odsouzení za trestný čin krádež až dva roky za mřížemi.

nprap. Richard Hrdina – 30. září 2021

vytisknout  e-mailem