Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupal se do domu zesnulého

LOUNSKO – Připravil si věci k odcizení, ale byl vyrušen. 

 Policisté zjistili totožnost muže, který se měl v srpnu vloupat do domu na Podbořansku.  Podle jejich informací 39letý muž využil vědomí, že původní obyvatel domu zemřel. Původně neznámý pachatel vnikl na pozemek, kde nalezl volně ležící žebřík, a ten využil k cestě na střechu domu. Tam následně rozebral střešní krytinu a vlezl do domu, jenž byl tou dobou již neobydlený. Uvnitř jej pravděpodobně zaujala elektronika a vybavení domácnosti, které si připravil k odcizení.

 Jakmile měl věci připravené, vyrušil jej svědek, který ho zahlédl přes okno a vyčinil mu. Neznámý se vyrušení zalekl, otevřel si okno a z domu se dal na útěk.

 Dle zjištěných informací si dotyčný díky vyrušení odnesl pouze ovladač od televize, kterou měl připravenou k odcizení společně s dalšími věcmi. Po činu lounští policisté důkladným šetřením v okolí zjistili totožnost muže, jenž má mít vloupání do zmíněného domu na svědomí. Jako důsledek svého nerozvážného jednání si tento muž z Podbořanska převzal sdělení obvinění ze spáchání přečinu krádeže vloupáním.  V případě uznání viny mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

21. prosince 2023
nprap. Jakub Mareš
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem