Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vloupal se do dodávky, překvapil ho uvnitř spící majitel

LIBEREC - Brzy z rána o uplynulém víkendu se 27letý muž pokoušel vloupat do dodávky zaparkované na parkovišti v ulici Doubská. Uvnitř vozu ho však překvapil samotný majitel. 

Tomu se říká smůla pro zloděje. Na druhou stranu pro majitele vozidla štěstí, a to hned dvojnásobné štěstí. Jednak proto, že mu z vozidla nic nebylo odcizeno, a jednak proto, že neutrpěl žádnou újmu na zdraví. Překvapený zloděj mohl jednat jakkoliv, třeba i zkratovitě.

V sobotu 16. září 2017 krátce před šestou hodinou ráno se 27letý mladík z Jičínska dobýval na parkovišti u bývalé prodejny Baumax v Liberci, ulici Doubská do zaparkovaného nákladního vozidla Citroen Jumper. Nejprve se pokoušel do vozidla dostat přes pootevřené okénko pravých předních dveří a následně násilím překonal samotný zámek těchto dveří. Uvnitř však nečekal překvapení v podobě spícího majitele vozu. Ten na místo okamžitě přivolal policejní hlídku. V okamžiku po oznámení byli na místě policisté z oddělení hlídkové služby.

Zloděj si tak bohužel z vozidla nic neodnesl a skončil na policejní služebně obvodního oddělení Liberec - Vesec. Zde policisté navíc zjistili, že v nedávné době byl Okresním soudem v Jičíně za obdobný čin pravomocně odsouzen, kdy mu soud uložil trest odnětí svobody v trvání jednoho roku podmíněně.

V tomto případě způsobil mladík škodu pouze na vozidle ve výši 1 tisíc korun. Policisté mu ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže ve stádiu pokusu, za který jej nyní může soud s ohledem na jeho resty z minulosti poslat až na tři roky za mříže.
 

21.9.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem