Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vloupal se do bytu

CHEBSKO – Skončil ve vazební věznici. 

Dne 11. ledna 2018 policisté z Územního odboru Cheb zahájili trestní stíhání šestadvacetiletého muže z Chebska, jako obviněného z pokračujících přečinů Porušování domovní svobody a Krádeže. 

Trestných činů se měl muž dopustit nejméně ve třech případech na Chebsku v době od června 2017 do konce prosince 2017.
V prvním případě muž v Mariánských Lázních vnikl za užití násilí do bytu, který neoprávněně užíval bez souhlasu jeho majitele po dobu nejméně několika týdnů.
Dne 22. prosince 2017 v odpoledních hodinách v Mariánských Lázních za užití násilí vniknul balkonem do bytu, který prohledal. Z bytu muž odcizil finanční hotovost v české i cizí měně přes 6 500 korun. Škoda na balkonových dveřích byla stanovena na částku nepřevyšující 3 000 korun. 
V noci na první svátek vánoční na jedné z prodejen v Mariánských Lázních poškodil skleněnou výplň výlohy, do prodejny se však nedostal a žádné zboží neodcizil. Škoda byla vyčíslena na částku převyšující 2 000 korun.

Svého jednání se muž dopustil i přesto, že za takový čin byl v posledních třech letech odsouzen nebo potrestán. Policisté muže dne 11. ledna 2018 zadrželi a umístili do policejní cely. Následující den podali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na jejich vzetí do vazby. Okresní soud v Chebu návrhu vyhověl a muž byl policisty převezen do vazební věznice.

V případě prokázání viny muži hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

prap. Bc. Daniel Dvořák
15. 1. 2018

vytisknout  e-mailem