Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vloupal se do baru v centru města

LIBEREC - Během dnešní noci rozbil neznámý pachatel výlohu u baru v Barvířské ulici, kdy z prostor baru odcizil finanční hotovost ve výši bezmála 22 tisíc korun. 

Během dnešní noci, krátce po jedné hodině ráno, přijal operační důstojník na tísňové lince 158 oznámení o vloupání do baru v centru města Liberce, ulici Barvířská. Oznámení učinili všímaví občané, kteří uslyšeli poblíž baru hluk a následně si i všimli nějakého pohybu uvnitř objektu. Operační důstojník okamžitě na místo vyslal policejní hlídku z obvodního oddělení Liberec - Centrum, která po příjezdu na místo zjistila, že u baru je rozbitá výloha. V zápětí dorazily na místo i další hlídky. Uvnitř baru se však již nikdo nenacházel, proto policisté ve spolupráci s další  hlídkou a také policejním psovodem okamžitě propátravali okolí. Policisté zkontrolovali v bližším okolí osoby, které se zde pohybovaly, avšak vše bez kladného výsledku. 

Pachatel si z baru odnesl finanční hotovost ve výši bezmála 22 tisíc korun. Kromě toho způsobil dále škodu na rozbité výloze, kterou prohodil kus betonu a na vstupních dveřích, kde poškodil skleněnou výplň. Na poškozeném zařízení tak vznikla škoda majiteli v předběžné výši 8 tisíc korun. Na místě byl přítomen i kriminalistický technik, který provedl fotodokumentaci a ohledání místa činu. 

Případem se nyní zabývají policisté z obvodního oddělení Liberec - Centrum, kteří již v dané věci zahájili šetření k přečinu "krádeže" a "poškození cizí věci" a po pachateli nyní pátrají. V případě, že se jim podaří zjistit, kdo má krádež na svědomí, hrozí pachateli až dvouletý trest odnětí svobody. 
 

24. 9. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem