Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vloupal se do auta

KROMĚŘÍŽSKO: Ke krádeži ho zřejmě navnadila kabelka ponechaná uvnitř vozu. 

Velmi často upozorňujeme řidiče, aby ve vozidlech neponechávali bez dohledu žádné věci. Kabelky, kufříky a jiná zavazadla jsou totiž pro zloděje velkým lákadlem. I zdánlivě bezcenná věc může pachatele navnadit ke krádeži. Mnohdy odcizená věc nemá takovou hodnotu jako škoda způsobená poškozením vozidla po vloupání.

Včera odpoledne tak o svou kabelku přišla pětatřicetiletá žena ze Vsetínska. Ta společně s manželem a dětmi vyrazila do lesů v katastru obce Chvalčov. Automobil značky Fiat Multipla zaparkovali na odstavné ploše poblíž osady Sochová, vozidlo řádně uzamkli a poté se celá rodina vydala na procházku. Když se zhruba za půl hodiny k autu vrátili, uviděli rozbité okno a následně zjistili, že zmizela ženina kabelka.

Zloděj tak odcizením kabelky s doklady, platebními kartami a osobními věcmi způsobil škodu přes patnáct set korun. Škoda poškozením auta se však vyšplhala na částku osm tisíc korun.

Po pachateli, který se dopustil tímto jednáním trestných činů krádež, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, nyní pátrají bystřičtí policisté. V případě dopadení mu hrozí až dva roky vězení.

12. října 2017, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem