Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vloupal se do auta

KROMĚŘÍŽSKO: Ke krádeži mu stačila necelá hodina. 

Velmi často upozorňujeme řidiče, aby ve vozidlech neponechávali bez dohledu žádné věci. I zdánlivě bezcenná věc totiž může pachatele navnadit ke krádeži. S případy, kdy se zloděj vloupal do auta a kradl, se setkáváme poměrně často.

Včera ráno tato nepříjemná zkušenost čekala také na osmačtyřicetiletou ženu z Kroměřížska, která zaparkovala služební automobil u rybníka v okrajové části Kroměříže. Zloději stačila necelá hodina na to, aby si auto vyhlédl, rozbil pravé přední okno a uvnitř vozu odcizil dámskou kabelku. A právě ta ho zřejmě navnadila ke krádeži. Žena ji totiž ponechala na podlaze před předním sedadlem. Pachatel tak současně s kabelkou získal i peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a platebními kartami. Celková škoda způsobená odcizením věcí se vyšplhala na částku šest tisíc korun. Škoda, která vznikla poškozením okna, byla vyčíslena na čtyři tisíce korun.

Případ řeší policisté z kroměřížského obvodního oddělení. Po pachateli, který se dopustil trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, nyní pátráme. Po dopadení mu hrozí až dva roky vězení.

24. května 2017, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem