Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloděj navštívil sklepní prostory

KLADENSKO – Odcizením nářadí a přístrojů vznikla majiteli škoda za téměř sto tisíc korun. 

Policisté Obvodního oddělení Stochov nyní prošetřují případ vloupání do sklepní kóje v obci Stochov,  který byl oznámen dne 18. února 2018 na linku 158  .

Pachatel v době víkendových dní mezi 16. a 18. únorem 2018 vstoupil nezjištěným způsobem do vchodu bytového domu ve Švermově ulici ve Stochově a poté sešel do společných sklepních prostor. Následně za užití násilí překonal zajištěnou sklepní kóji kovovou petlicí a visacím zámkem a vnikl dovnitř. Ze sklepa poté odcizil kompresor, motorovou pilu, stříkací stroj na barvu s příslušenstvím, stříkací pistoli a stříkací stroj Nova včetně příslušenství, elektrický mafl Festool a plastový kýbl s různým ručním nářadím.

Dosud neznámý pachatel tímto jednáním způsobil třiačtyřicetiletému majiteli škodu, která byla předběžně vyčíslena na částku 99 400,-Kč.

Případ  je nyní prošetřován jako podezření z trestného činu krádeže a policisté po pachateli pátrají.

Policie vyzývá občany, kteří v inkriminovanou dobu o tomto víkendu od 16. do 18. února 2018 mohli zaznamenat v domě ve  Švermově ulici ve Stochově pohyb cizí osoby nebo i pachatele přímo při manipulaci s odcizeným nářadím, či přístroji, aby tyto poznatky poskytli na policejní služebnu nebo na bezplatnou linku 158 a dopomohli tak k dopadení pachatele. Není vyloučeno, že pachatel použil na převoz odcizených věcí vozidlo, do kterého svůj lup před domem nakládal.

Policisté opět upozorňují občany, aby dbali zvýšené opatrnosti a zabezpečili si svůj majetek. Neuzamčené a volně přístupné prostory jsou velkým lákadlem pro nenechavce. Čas, který zloděj potřebuje ke vstupu do objektu a překonání překážek vyplývá z bezpečnostní třídy zabezpečení. Samozřejmostí je, že pachatelé volí raději přístupnější objekty, do kterých se dá vniknout nepozorovaně a rychle, za pomoci jednoduchého nářadí.  Především je nutné mít dobře zajištěné vstupní dveře do domů a nevpouštět dovnitř neznámé osoby.

Rady, jak předejít krádežím ze společných prostor domu:

  • sklepní kóje, suterénní prostory i balkony mějte řádně zabezpečeny vhodnými dveřmi (nejlépe plné, venkovní, z pevných materiálů) s pevnými zabezpečovacími klikami a kvalitními bezpečnostními zamykacími systémy
  • přístupovou cestu k těmto prostorám vždy zamykejte
  • máte-li ve skladovacích prostorech okna, je třeba je opatřit mechanickými zábranami, jako jsou mříže, nebo uzamykatelné okenice
  • domluvte se se všemi obyvateli domu na řádném uzamykání všech vstupních dveří do domu a nevpouštějte do objektu cizí osoby.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

20. února 2018

vytisknout  e-mailem