Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vlezl do automatu pro přepravku s lahvemi

MOSTECKO - Povedené dvojice si všiml policista, který jel ve svém volnu nakupovat; Kradl na pracovišti. 

Podezřelého s odcizenou přepravkou zadržel policista ve svém volnu
Na policejním oddělení skončil 29letý muž  Mostu, který měl odcizit přepravku s lahvemi a to díky všímavosti policisty, který jel ve svém volnu nakupovat.
Ten si poblíž mosteckého supermarketu minulý měsíc všiml dvojice, která nesla přepravku na pivo s prázdnými vratnými lahvemi. A protože z profesní zkušenosti ví, že v tomto obchodě dochází ke krádežím, vydal se za podezřelou dvojici. Tu oslovil jménem policie. Jeden z dvojice se okamžitě dal na útěk a druhého podezřelého policista zadržel a následně přivolal hlídku, která si muže převzala. Šetřením policisté zjistili, že muž šel s mladším komplicem k obchodu s úmyslem krást. Mladší vlezl otvorem do výkupního automatu, vzal přepravku s lahvemi a podal ji svému kamarádovi. Policisté 29letému muži sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže s ohledem na jeho minulý trest, který vykonal loni. Mladší z dvojice se bude zodpovídat z přestupku proti majetku u přestupkové komise mosteckého magistrátu.

Povedený zaměstnanec vybral mincovník
Policisté mosteckého obvodního oddělení sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním 43letému muži z Mostu. Ten měl ve druhé polovině minulého měsíce odcizit peníze v celkové výši 4 78 korun. Hotovost měl ukrást na svém pracovišti, kde byl na pozici pracovník myčky. Tam v technické místnosti vypáčil uzamčená dvířka měničky bankovek na mince a z ní měl vzít výše uvedenou hotovost. Následně se již v práci raději neukázal. Odcizené peníze nebyly zajištěny. Ty nepoctivec utratil pro vlastní potřebu. Další zatím přesně nezjištěná škoda vznikla poškozené firmě na zařízení, které muž při vloupání poničil.

nprap. Ludmila Světláková
Most 7. července 2020

vytisknout  e-mailem