Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vlezl do automatu na láhve

MOST - A ve skladu ukradl přepravky a láhve; V janovském bytě vařil drogy; Policie agresora vykázala z bytu. 

janovském bytě měl laborku na výrobu pervitinu, skončil ve vazbě
Policie v Mostě obvinila ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 47letého muže z Litvínova. Ten v jednom bytě panelového domu v Janově měl dle kriminalistů vyrábět pervitin. Kriminalisté v bytě minulý týden provedli domovní prohlídku, zadrželi podezřelého muže a zajistili různé předměty k výrobě drogy. S sebou odnesli láhve, plastové nádoby, kanystry s neznámou látkou,  varné sklo se zbytky nezjištěné látky, injekční stříkačky, plechovky a sklenice s neznámou látkou, digitální váhy, plastové sáčky s nezjištěnou bílou krystalickou látkou. Všechny věci police odešle na odbor kriminalistické techniky k odborné expertize. Muž kromě výroby měl i drogu poskytovat a to v několika případech loni i v letošním roce v litvínovském zámeckém parku. Vyšetřovatel na obviněného podal podnět k vzetí do vazby. Obviněnému hrozí trest odnětí svobody na dva roky až deset let. Soud obviněného poslal do vazby.

Vlezl do automatu na láhve a v prodejně odcizil přepravky 
Štíhlou postavou zřejmě disponuje muž, který měl vlézt vkládacím otvorem do automatu výkupu lahví v jedné mostecké prodejně. K případu došlo minulý týden ve večerních hodinách, když muž ve věku 27 let z Mostu se dostal takto do prodejny, kde uvnitř měl odcizit dva kusy pivních přepravek a pivní láhve. Následně prodejnu opustil stejnou cestou. Před prodejnou však narazil na ostrahu, lup odhodil a dal se na útěk. Daleko nedoběhl. Policisté hlídkové služby, kteří byli nedaleko prodejny v rámci výkonu hlídkové činnosti, si všimli utíkajícího muže a zadrželi ho. Následným šetřením na místě zjistili, co má muž na svědomí. Mostečan skončil na policejním oddělení, kde mu bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže. Loni v prosinci se vrátil z vězení. Díky své minulosti může očekávat vyšší trest a to až tři roky odnětí svobody.

Policie kontrolovala dodržování světelné signalizace
Krajská dopravní akce proběhla tento týden na silnicích mosteckého okresu. Policisté kromě jiného sledovali, jak řidiči respektují dodržování světelné signalizace. Hlídky silniční provoz kontrolovaly v Mostě, okolí a na silnicích I. třídy. Během dne policisté zastavili 25 motorových vozidel a zjistili 24 dopravních přestupků. Sedm řidičů překročilo povolenou rychlost a vyinkasovalo pokuty ve výši 4 tisíce korun, pokutě neunikli 2 chodci. V jednom vozidle nebyl použit zádržný systém a u pěti vozidel policisté odhalili nevyhovující technický stav. Za 22 přestupků muži v uniformách uložili řidičům pokuty ve výši 12 500 korun, dva přestupky budou předány obecním úřadům do správního řízení.

Ženě vyhrožoval, policie ho vykázala z bytu
Hamerští policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu nebezpečného vyhrožování 39letému muži. Ten měl v jedné obci na Litvínovsku v místě bydliště tento týden v několika případech vyhrožovat své manželce, které bezdůvodně opakovaně vulgárně nadával a vyhrožoval jí zabitím. Toto činil v přítomnosti nezletilých dětí. Policie, která v místě případ domácího násilí šetřila, po vyhodnocení bezpečnostních rizik využila zákonného opatření a muže  z bytu vykázala na dobu deseti dnů.

nprap. Ludmila Světláková
Most 22. září 2017

vytisknout  e-mailem