Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Vlci, pohotovostní štáb

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Znění žádosti v režimu InfZ, cituji:

„… proto podle příslušných ustanovení zákona č. 106/1999 Sb. a zákona č. 123/1998 Sb. žádá všechny shora nadepsané orgány o urychlené sdělení následujících informací:

1) Je už ke dni doručení této žádosti zřízen, tedy personálně obsazen konkrétními zástupci zúčastněných subjektů, pohotovostní štáb, který je podle Plánu místně příslušný k řešení problematických vlků na Jablunkovsku?

2) Pokud snad dosud nebyl tento pohotovostní štáb zřízen (personálně obsazen), pak z jakého objektivního důvodu?

3) … žádá o poskytnutí kopie písemné dohody ve smyslu § 11 odst. 2 správního řádu zúčastněných subjektů, jejichž zástupci mají být členy tohoto pohotovostní štábu.

4) … žádá o poskytnutí informací (v rozsahu jméno a příjmení, funkce v pohotovostním štábu a subjekt, který tento člen pohotovostního štábu zastupuje) ohledně jednotlivých členů tohoto štábu na pozicích stanovených v článku 4.3. Plánu, tedy:

• předsedy (což by měl být v tomto případě ředitel Správy CHKO Poodří);

• zástupce předsedy (což by měl být v tomto případě vedoucí odboru životního prostředí a zemědělství KÚ MSK nebo jim určený zástupce);

• zástupce Krajského ředitelství Policie ČR Moravskoslezského kraje;

• zástupce Krajské veterinární správy SVS pro Moravskoslezský kraj;

• zástupce Českomoravské myslivecké jednoty (ČMMJ) z.s., okresního mysliveckého spolku Frýdek-Místek;

• zástupce pro práci s veřejností AOPK.

5) Zda už byl tento pohotovostní štáb ze strany AOPK v souladu s Plánem aktivován v souvislosti s nedávnými útoky vlků na hospodářská zvířata na Jablunkovsku a pokud ne, tak z jakého důvodu se tak dosud nestalo?

6) Jaké konkrétní kroky v souladu s Plánem už případně tento pohotovostní štáb po svém aktivování v souvislosti s nedávnými útoky vlků na Jablunkovsku provedl, v současnosti zajišťuje či bude v nejbližší době realizovat?“

Povinný subjekt žádost posoudil a poskytuje následující informace (odpovědi):

K bodům č. 1), 4) a 6)

Povinný subjekt Vám poskytuje zaznamenanou informaci, a to, že do pohotovostních štábů byli nominováni náměstci pro vnější službu dotčených krajských ředitelství Policie ČR, za naše Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje se jedná o plk. Mgr. Bc. Libora Schejoka, MBA.

Konstatujeme, že informací pro účely InfZ se dle dle  § 3 odst. 3 tohoto zákona rozumí jakýkoliv obsah nebo část v jakékoliv podobě, který je určitým způsobem zaznamenán. Ve smyslu § 2 odst. 4 InfZ se povinnost poskytovat informace netýká dotazů na názory, budoucí rozhodnutí a vytváření nových informací.

K bodu č. 2)

Povinný subjekt konstatuje, že tento dotaz je dotazem na názor, současně, informací povinný subjekt nedisponuje. Ve smyslu § 2 odst. 4 InfZ se povinnost poskytovat informace netýká dotazů na názory, budoucí rozhodnutí a vytváření nových informací.

K bodu č. 3)

Požadovaným nedisponujeme, jedná se tedy o nezaznamenanou informaci. Rovněž zde platí, že informací pro účely InfZ se dle dle  § 3 odst. 3 tohoto zákona rozumí jakýkoliv obsah nebo část v jakékoliv podobě, který je určitým způsobem zaznamenán. Ve smyslu § 2 odst. 4 InfZ se povinnost poskytovat informace netýká dotazů na názory, budoucí rozhodnutí a vytváření nových informací.

K bodu 5)

Tento dotaz cílí na jiný povinný subjekt, nikoliv krajské ředitelství. Nejsme v souladu s InfZ tudíž oprávněni poskytovat informace k činnosti jiného povinného subjektu, obraťte se na příslušnou instituci.

vytisknout  e-mailem