Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Vlak srazil u kolejí muže

BLANENSKO: Přes sluchátka houkání a brzdy neslyšel. 

S těžkým zraněním skončil v brněnské nemocnici pětatřicetiletý muž, kterého v pondělí v podvečerních hodinách srazil v Boskovicích na přejezdu u restaurace Slávia vlak. Chodec nerespektoval výstražné světelné znamení a sklopené závory a vstoupil do kolejí. Navíc měl v uších sluchátka a na hlavě kapuci. V tu dobu vyjížděl z vlakového nádraží ve směru do Skalice nad Svitavou vlak. Strojvedoucí chodce zaznamenal a i přesto, že na něj zahoukal, muž pokračoval v chůzi. Protože stále nereagoval, použil strojvedoucí rychlobrzdu.  Muže vlak zachytil a několik metrů je vláčel do zastavení soupravy. Chodec byl s těžkým zraněním transportován leteckou záchrannou službou do nemocnice. Celým případem se policisté nadále zabývají.

Na výše uvedeném místě policisté řešili již několik přestupkových jednání, kdy chodci vstupují do kolejiště i přesto, že jsou spuštěny závory.

V souvislosti s tímto případem apelujeme na chodce, aby byli velmi obezřetní při používání sluchátek. Také znovu upozorňujeme na dodržování zákazu vstupu do kolejiště, jestliže je v činnosti výstražné světelné zařízení a spuštěné závory. 

por. Lenka Koryťáková, 21. ledna 2020

vytisknout  e-mailem