Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Víš, že řídíš pod vlivem?

KROMĚŘÍŽSKO: Preventivní projekt Krajského ředitelství Policie ČR Zlínského kraje právě startuje i na Kroměřížsku. 

Preventivní projekt Krajského ředitelství Policie ČR Zlínského kraje „Víš, že řídíš pod vlivem“ je zaměřený především na řidiče motorových vozidel a jeho cílem je upozornit na možné důsledky jízdy pod vlivem alkoholu a tím eliminovat počet řidičů, kteří usednou za volant podnapilí.

Od začátku roku jsme na silnicích okresu Kroměříž přistihli při řízení pod vlivem alkoholu 304 osob. Z tohoto počtu podnapilých řidičů jich padesát zavinilo dopravní nehodu.

Už včera se tak mnozí lidé mohli na Kroměřížsku setkat s dopravními policisty, kteří při kontrolách rozdávali řidičům letáčky upozorňující na možné důsledky jízdy pod vlivem alkoholu. K letáku řidiči také obdrželi jednorázový test na alkohol (detekční trubičku), který budou moct použít v případech, kdy si nebudou jisti svým stavem po předchozím požívání alkoholických nápojů.

Projekt budeme realizovat v rámci běžného výkonu služby při dopravních kontrolách a také při dopravně bezpečnostních akcích, a to nejen do konce letošního roku, ale i v příštích letech.

5. prosince 2017, por. Mgr. Simona Kyšnerová

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem