Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendoví hříšnici v dopravě

TRUTNOVSKO – Vyjeli pod vlivem alkoholu či bez řidičáku. 

draeger
O uplynulém víkendu se policisté opět zaměřili na dohled nad silničním dopravní policista zezedu
provozem v rámci celého okresu Trutnov.

V sobotu 30. června o půl jedenácté dopoledne v obci Huntířov – Vítězná zastavili policisté první řidičku vozidla Škoda Superb, která nerespektovala zákon. Zprvu to vypadalo, že jela pouze nedovolenou rychlostí, kvůli které ji muži zákona stavěli. Záhy však vyšlo najevo, že do provozu vyrazila ještě pod vlivem alkoholu. Odhalila to pozitivní dechová zkouška na alkohol s výsledkem 0,76 promile.

Dalšího řidiče posilněného alkoholem řešili policisté ve Rtyni v Podkrkonoší v ulici Kostelecká v neděli 1. července před 20. hodinou. Ani on se svým vozidlem Ford Focus nerespektoval nejvyšší povolenou rychlost v obci. Dechová zkouška na alkohol u něho prokázala hodnotu 0,94 promile.

Během neděle pak policisté odhalili ještě další dva provinilce, kteří ve Rtyni v Podkrkonoší a Hostinném usedli za volant, ač k tomu neměli řidičské oprávnění.

V případě uznání viny hrozí hříšníkům ze spáchání přestupků v dopravě pokuty, o kterých bude rozhodovat správní orgán příslušné obce. Prvním dvěma navíc hrozí ještě zákaz řízení, když jim policisté na místě zadrželi řidičské průkazy a všem zakázali další jízdu.

prap. Lukáš Vincenc
3. července 2018, 11:58

vytisknout  e-mailem