Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové zprávy

Bruntál - krádeže, distribuce drog a jiné události... 

Vloupání do vozidla

V Karlově pod Pradědem v dopoledních hodinách dne 27. 1. 2018 na parkovacím místě u lesa vnikl pachatel násilně do zaparkovaného vozidla Renault. Z kufru odcizil tašku, ve které byly uloženy dětské pleny a krémy. Způsobená škoda činí 3 500 korun.

V restauraci přišla o kabelku

V Bruntále v restauraci na ulici Ruská dne 27. 1. 2018 krátce po půlnoci zapomněla 21letá poškozená u baru kabelku, kterou odcizil prozatím neznámý pachatel. V ní byly uloženy osobní věci poškozené, peněženka s platební kartou, doklady a hotovost 800 korun. Způsobená škoda činí 1 300 korun.

Nehody

O víkendu řešili dopravní policisté pět nehod, při kterých došlo u jedné osoby k lehkému zranění. Dvě nehody byly se zvěří. Celková škoda přesáhla 330 tisíc korun.

Mezi obcí Rýmařov a Ondřejov dne 26. 1. 2018 po 21:00 hodině jel řidič s vozidlem Superb a přímo před auto mu vyběhla ze silničního příkopu srna. Došlo ke střetu a zvíře na místě uhynulo. Způsobená škoda činí 30 tisíc korun.

Ke střetu se zvěří došlo po 21:00 hodině také dne 28. 1. 2018 mezi obcemi Valšov a Lomnice. Divoké prase vyběhlo z pravého silničního příkopu bezprostředně před jedoucí Škodu Octavii a došlo ke střetu. Zvíře bylo odmrštěno několik metrů před automobil, kde uhynulo. Způsobená škoda činí 50 tisíc korun.

Agresor skončil na záchytce

V Rýmařově na ulici 1. Máje měl dne 27. 1. 2018 napadat 38letý muž pod vlivem alkoholu poškodit zařízení bytu a napadat rodinné příslušníky. Přivolaní policisté muže zajistili a naměřili mu v dechu přes 2,4 promile alkoholu. Agresivního muže zajistili a převezli k vystřízlivění na záchytnou stanici do Opavy. Je podezřelý z přestupku proti majetku a občanskému soužití.

Drogu měli prodat či zprostředkovat

Bruntálští kriminalisté zaznamenali užívání náplastí s obsahem fentanylu. V tomto období si vyslechli obvinění tři muži ve věku 35, 43 a 62 let z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropním látkami a s jedy. Od července do září roku 2017 měli v Bruntále prodat, zprostředkovat osobám závislým na omamných látkách několik transdermálních náplasti s obsahem účinné látky fentanyl. Nejstarší z obviněných, jelikož je nemocný, měl tyto náplasti na lékařský předpis. Obviněným hrozí trest odnětí svobody do výše pěti let. V minulosti jsme v okrese Bruntál zaznamenali úmrtí po požití této návykové látky a i v tomto případě skončil jeden z uživatelů opakovaně v péči lékařů.

por. Bc. Pavla Jiroušková

29. 1. 2018

vytisknout  e-mailem