Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Policisté prověřovali několik desítek oznámení, šetřili přestupky i přečiny a v neposlední řadě je zaměstnali také opilci. 

Během uplynulého víkendu měli policisté na Jičínsku plné ruce práce.

Pátek 24. března 2017

V ranních hodinách se obrátil na policii obchodník z Jičína s tím, že ho obtěžoval neznámý muž, který po něm chtěl peníze.  Na místo okamžitě vyjeli policisté, kteří zjistili, že oním mužem byl místní bezdomovec, který zde žebral.  Hlídka muži domluvila a vysvětlila, jak se má chovat.

Krátce před šestnáctou hodinou ležela nedaleko železničního přejezdu v Lázních Bělohradě mrtvá divoká kachna. Policisté o nálezu informovali oddělení veterinární správy a pracovníky Technických služeb, kteří se o uhynulou kachnu postarali.

Po sedmnácté hodině zavítal do jedné z prodejen v Jičíně na Valdštejnově náměstí opilý zákazník, který obtěžoval obsluhu. Z tohoto důvodu na místo vyjeli policisté, kteří zjistili, že se jedná o místního opilce, který chtěl reklamovat zakoupený salám a přitom se nevhodně choval. Hlídka mu na místě domluvila a muž poté prodejnu opustil.

Před devatenáctou hodinou si stěžovali občané na tři mladíky snědé pleti, kteří před jedním ze supermarketů v Jičíně na autobusovém nádraží rozbili lahev. Po příjezdu hlídky se již mladíci na místě nenacházeli a i střepy byly uklizené. 

Ve večerních hodinách se obrátila na policii žena z Nové Paky s tím, že má problémy s manželem, který je agresivní a odmítá opustit jejich byt. Policisté oznámení prověřili a muže, který byl opilý, předali jeho matce. K žádnému fyzickému útoku nedošlo. Policisté následně kontaktovali oznamovatelku, která  už událost nechtěla více řešit.

Po dvacáté hodině přijali novopačtí policisté oznámení o požáru v Šafaříkově ulici. Na místo vyjeli hasiči, kteří zjistili, že zde jeden z místních občanů pálí roští. Hasiči ho poučili o tom, že musí pálení hlásit předem.

Před jednadvacátou hodinou upozornil anonym na lince 158 na opilého řidiče, který měl ve Sběři jezdit vozidlem Fiat Punto a navíc zde měl obtěžovat ženu. Policisté vše prověřili a přitom zjistili, že řidič měl být údajně jen pod vlivem alkoholu, a pokud jde o obtěžování, tak o tom  nechtěl nikdo hovořit.

Krátce před jednadvacátou hodinou měl opilý mladík rozhazovat v Jičíně v Hradecké ulici odpadkové koše a poškodit dopravní značku.  Na místo vyjeli městští strážníci, kteří zjistili, že se jedná o třiadvacetiletého mladíka, který měl v dechu 1,33 promile alkoholu a navíc byl pod vlivem drog.  Následně byl převezen do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové. Tím to ale pro něj neskončilo. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.

Po třiadvacáté hodině zamířili jičínští policisté na Lidické náměstí, kde měl opilý muž dělat v bytě „bordel“. Údajně po příchodu domů hledal alkohol, což se nelíbilo jeho přítelkyni a dalším osobám v bytě. Nakonec si vše vysvětlili, a další přítomnost hlídky tak již nebyla nutná.

Poté muži zákona pokračovali na Valdštejnovo náměstí, kde měla na zemi ležet opilá žena. Policisty na místě kontaktoval její manžel s tím, že mu nechce dát klíče od bytu, ve kterém spí jejich dcera. Nutno podotknout, že i on byl pod vlivem alkoholu. Oba teď mají příslušným orgánům co vysvětlovat.

Sobota 25. března 2017

Krátce po druhé hodině ranní se obrátil na policii host jednoho z jičínských barů s tím, že ho obsluha nechce pustit ven a navíc po něm chce zaplatit 500 korun. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se oznámení nezakládá až tak na pravdě. Muž totiž ztratil lístek a nechtěl zaplatit pokutu ve výši 500 korun. Nakonec se s obsluhou domluvil, a tak se policisté už nemuseli věcí nezabývat.

Před pátou hodinou ranní pobíhal po silnici mezi Libání a  Zlivi kůň. Hlídka následně kontaktovala jeho majitele, který si o odvedl.

V dopoledních hodinách byl na chodbě panelového domu v Jičíně v ulici Pod Lipami cítit plyn. Přivolaní plynaři zjistili, že k jeho úniku dochází v jednom z bytů. Vzhledem k tomu, že jeho majitel nebyl doma, otevřeli byt hasiči.  Následně plyn uzavřeli a byt si poté převzal jeho majitel. K žádné škodě na majetku nedošlo.  

Po poledni se obrátila na policii řidička osobního vozidla s tím, že za Valdicemi srazila srnu.  Policisté následně kontaktovali hospodáře místního mysliveckého sdružení, který se o zvíře postaral.

Před osmnáctou hodinou zavítal mladík snědé pleti na benzínovou  čerpací stanici v Jičíně, kde odcizil dvě bagety a dvě krabičky cigaret.  Přivolaní policisté zjistili, že se jedná o jednadvacetiletého cizince, kterého následně v ulici J. Š. Kubína zajistili. Bagety už u sebe neměl a cigarety odmítl vydat. A tak mu je policisté vzali jako věci důležité pro přestupkové řízení. Následně ho po provedených úkonech propustili. Věc šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.

Po jednadvacáté hodině upozornila obsluha jedné z novopackých heren na několik mladíků, kteří zde měli kouřit marihuanu.  Po příjezdu hlídky se již mladíci v herně nenacházeli. Jak se později policisté dozvěděli, údajně zde konzumovali alkohol, který si přinesli, což se pochopitelně nelíbilo obsluze. Vzhledem k tomu, že nakonec nikdo nic oznamovat nechtěl, více se případem policisté nezabývali.

V pozdních nočních hodinách oznámil na linku 158 muž, že byl v Jičíně napaden. Poté se telefonické spojení přerušilo. Když se policisté snažili oznamovateli dovolat, byl jeho telefon stále obsazený. Nakonec se s ním přece jen spojili. To už byl v nemocnici na ošetření. Jednalo se o devětadvacetiletého cizince, kterého policisté poučili o tom, aby se dostavil na služebnu s lékařskou zprávou, což zatím neučinil.

Neděle 26. března 2017

Krátce po deváté hodině ranní ležel na autobusové zastávce u Milovic batoh, ve kterém se měly nacházet osobní věci. Hlídka, která vyjela na místo, ale zjistila, že jsou uvnitř jen poškozené lampičky na hřbitov a různé odpadky. Policisté následně batoh uklidili.

V dopoledních hodinách se obrátil na policii majitel kůlny v Třebověticích s tím, že při jejím úklidu našel částečně zkorodovanou střelu o průměru 30 mm. Na místo vyjeli hořičtí policisté, kteří zjistili, že se nejedná o střelu, ale o zřejmě na soustruhu opracovaný kov ve tvaru jehlanu.

Před polednem došlo na železničním přejezdu v Ostroměři k závadě na výstražném světelném zařízení. Policisté se následně od výpravčího dozvěděli, že závadu již pracovníci odstraňují a vlaky budou v daném místě jezdit s největší opatrností.

Jičínští policisté pátrají po nepoctivém nálezci, který krátce před osmnáctou hodinou našel v Jičíně v supermarketu v ulici Pod Koželuhy pánskou peněženku. Tu si jeden ze zákazníků zapomněl v kalhotách, které si zde zkoušel. V peněžence se nacházela hotovost a osobní doklady. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.

Po osmnácté hodině měli nedaleko Prostřední Nové Vsi jezdit motoristé v lese a po poli na čtyřkolkách.  Policisté oznámení prověřili, ale nikoho  nezastihli.

V podvečerních hodinách řešili sobotečtí policisté rodinné neshody, při kterých měl muž slovně napadnout dceru své přítelkyně, a to údajně ohledně práce, o kterou přišla. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

Krátce po devatenácté hodině vyjeli jičínští policisté do kempu, kde do jedné z chatek vnikl jednadvacetiletý cizinec. Muže následně policisté zajistili a s pouty na rukou převezli na policejní služebnu. V tomto případě věc šetří policisté jako přestupek proti majetku.

Večer se obrátil na jičínské policisty opilý bezdomovec, který nesrozumitelně uvedl, že si na  autobusovém nádraží  musel „odskočit“ do parku a přitom si prý položil tašku ke stromu. Když se pro ni po chvíli vrátil, už tam prý nebyla. Údajně v ní měl oděvní svršky a osobní doklady. Nakonec připustil, že vlastně ani neví, kam si ji položil. Následně policistům sdělil, že se po ní nejdříve podívá, a když ji nenajde, tak věc oznámí.

V pozdních nočních hodinách se pohyboval kolem benzínové čerpací stanice v Jičíně v ulici M. Koněva  jednadvacetiletý cizinec, který zde den předtím odcizil bagety a cigarety. Přivolaní policisté muže zkontrolovali a přitom zjistili, že se žádného protiprávního jednání nedopustil, pouze nahlížel do výlohy.

por. Hana Klečalová, DiS.
28. března 2017 v 08:21

vytisknout  e-mailem