Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Drzému vetřelci žena nenaletěla. 

Během uplynulého víkendu přijali policisté na Jičínsku několik desítek oznámení, vyšetřovali přestupky i přečiny a v neposlední řadě vyjížděli společně s hasiči k několika požárům.

Pátek 3. března 2017

Krátce po šesté hodině ranní se obrátil na linku 158 jeden z motoristů s tím, že si při průjezdu Konecchlumím všiml v autobazaru tří rozsvícených vozidel. Policisté se snažili kontaktovat majitele bazaru, což se jim nepodařilo. Z tohoto důvodu vyjeli na místo a vše zkontrolovali. Žádné z vozidel  ale rozsvícená světla nemělo.

V dopoledních hodinách došlo ve Slavhosticích k poškození čelního skla u vozidla Ford Transit. V tomto případě nešlo o dílo vandala, ale o kamínek, který odlétl od nákladního vozidla Tatra. I když řidič fordu nejdříve žádal, aby na místo vyjela  policejní hlídka, nakonec se oba motoristé domluvili a přítomnost policistů nežádali.

Po jedenácté hodině vyjeli policisté spolu s hasiči na Prachov, kde měla skupina osob pálit klestí a popel měl padat na zaparkovaná vozidla. Policisté oznámení prověřili a přitom zjistili, že se jedná o neohlášenou akci. Z tohoto důvodu si věc na místě převzali hasiči.

Před polednem se obrátila na policii žena z Nové Paky s tím, že nemůže zaparkovat své vozidlo na místo, které má vyhrazené, protože zde stojí jiný vůz. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o vozidlo řidiče, kterého  v noci kontrolovali jejich kolegové a přitom zjistili, že je pod vlivem alkoholu. Oznamovatelce slíbili, že zajistí přeparkování vozu.

V odpoledních hodinách se dostavila na policii v Jičíně mladá žena s tím, že má problémy s majitelem bytu, který má od něj pronajatý. Dále uvedla, že i když má platnou nájemní smlouvu, přesto jí zamezil v přístupu do bytu. Nakonec se ukázalo, že mezi oběma došlo k vzájemnému nepochopení. Více se tak policisté případem nezabývali.

Jičínští policisté pátrají po neznámém pachateli, který se měl v odpoledních hodinách vnutit v Jičíně do bytu seniorky. Muž měl vystupovat jako kamarád jejího vnuka a chtěl, aby mu půjčila peníze. Žena se naštěstí nenechala nachytat a vetřelci žádné peníze nepůjčila. Ten pak s nepořízenou odešel. K jeho popisu pouze uvedla, že měl na tváři velkou jizvu.

V podvečerních hodinách zamířili jičínští policisté do jednoho z panelových domů na nám. V. Čtvrtka, kde se měly z bytu ozývat rány a křik. Hlídka oznámení prověřila a přitom zjistila, že mezi majiteli bytu došlo k hádce, kterou však v žádném případě nechtěli řešit prostřednictvím policie.

Po jednadvacáté hodině měl sedět v Nové Pace na kraji vozovky notně opilý muž. Policisté, kteří vyjeli na místo, ale žádného opilce nenašli.  

Sobota 4. března 2017

V dopoledních hodinách oznámil na policii muž z Lukavce, že našel na svém pozemku torzo srny. Dále uvedl, že se neúspěšně pokusil spojit s některým z myslivců. Policisté následně kontaktovali  hospodáře místně příslušného mysliveckého sdružení, který se o uhynulé zvíře postaral.

Neobvyklou schválnost řeší novopačtí policisté. Pátrají po neznámém pachateli, který měl na soukromém pozemku ve Staré Pace povalit žulový kámen o hmotnosti 600 kilogramů. I když ke škodě na majetku nedošlo, přesto případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

V odpoledních hodinách ležel na chodníku v Hořicích silně opilý muž. Hlídka, která vyjela na místo, opilce probudila a přitom zjistila, že se jedná o osmatřicetiletého muže, který měl v dechu 2,22 promile alkoholu. Vzhledem k tomu, že si zajistil odvoz domů, vyřešili policisté věc domluvou.

Po sedmnácté hodině vyjeli policisté a hasiči do Kozojed, kde mělo dojít k požáru bytu. Hlídka na místě zjistila, že požár vznikl v kuchyni, kde si majitel vařil jídlo.  Naštěstí nebyl nikdo zraněn. Věc si na místě převzal vyšetřovatel hasičů.

Hořičtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který vnikl na soukromý pozemek v Sobčicích, kde odcizil  dva okrasné pískovcové  domečky. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.

Po devatenácté hodině se měl na obchvatu Jičína pohybovat neosvětlený chodec s kočárkem. Na místo okamžitě vyjeli policisté, kteří zjistili, že se oznámení až tak nezakládá na pravdě. Chodec byl totiž řádně označen reflexními prvky. I přesto ho raději doprovodili mimo hlavní komunikaci.

Ohledy na sousedy nebrali krátce před třiadvacátou hodinou obyvatelé jednoho z bytů v Libáni v Emlerově ulici, kteří hráli na kytaru a byli velmi hluční. V tomto případě postačila ze strany policistů domluva. Poté již byl v domě klid.

Před půlnocí přijali novopačtí policisté oznámení o notně opilém muži, který se měl v Kumburském Újezdě „motat“ po silnici. Hlídka úsek zkontrolovala, ale muže nikde nenašla.

Neděle 5. března 2017

Vlastním očím nemohl uvěřit v neděli ráno majitel lesa u Radkyně, který místo vzrostlých stromů našel jen pařezy. Jednalo se o dva vzrostlé modříny a smrk, které neznámý pachatel pokácel a poté odcizil. Majitel vyčíslil škodu na  2.500 korun. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti majetku. 

Po poledni vyjeli hasiči v Hořicích do ulice Čsl. Armády, kde došlo k požáru suché trávy. Nakonec zasahovat nemuseli, neboť byl požár ještě před jejich příjezdem uhašen. Ke škodě na majetku nedošlo.

V odpoledních hodinách se obrátil na policii muž z Libuně s tím, že jeden z jeho sousedů chová na balkóně psa, který neustále štěká, čímž narušuje občanské soužití. Hlídka oznámení prověřila a přitom zjistila, že pes štěká hlavně na kolemjdoucí. Muži zákona rovněž zjišťovali, zda pes nestrádá. Ani to se nepotvrdilo.

Ve večerních hodinách ležela na silnici před Kopidlnem ve směru od Poděbrad sražená srna. Policisté následně kontaktovali hospodáře místního mysliveckého sdružení, který se o mrtvé zvíře postaral.

por. Hana Klečalová, DiS.
7. března 2017 v 21:22

vytisknout  e-mailem