Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Uplynulý prodloužený víkend byl na Jičínsku z pohledu policistů nabitý událostmi.  

Pátek 3. července 2015
POŽÁR KONTEJNERU - V odpoledních hodinách přijali jičínští policisté oznámení o požáru kontejneru, ke kterému mělo dojít v Dělnické ulici. Nakonec se ukázalo, že nehořel kontejner, ale že v jeho blízkosti pálil čtyřicetiletý muž odpad, přičemž jeho likvidaci nahlásil včas hasičům. Ze silnice to však vypadalo, jako že hoří kontejner.
 
STÍŽNOST OBČANÛ - Po devatenácté hodině si stěžovali obyvatelé jičínské čtvrti Čeřov na mladíky, kteří měli u skautského srubu střílet kuličkami. Jejich jednáním měli být ohroženi lidé, kteří zde procházeli. Policisté na místě zkontrolovali dva dvacetileté mladíky, kteří uvedli, že nestříleli, pouze z airsoftových zbraní vypouštěli vzduch, což zní jako střelba. I tak policisté oběma domluvili.  
 
158 - Před dvacátou hodinou přijali policisté na lince 158 zmatené oznámení o vysvobození jisté ženy z bytu v Miletíně. Službu konající policista následně zjistil, že se jedná o třiaosmdesátiletou seniorku, která je hospitalizovaná v Jičíně. Žena byla dezorientovaná, jinak v naprostém pořádku a žádné nebezpečí jí rozhodně nehrozilo.    
 
POŠKOZENÍ SVĚTLOMETU - Hořičtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který ve večerních hodinách několikrát kopl do předního světlometu u osobního vozidla Ford Mondeo, které bylo zaparkované před jedním z domů na Palackého náměstí. Majitel vyčíslil škodu na nejméně 4.500 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
OTEVŘENÍ BYTU - Ve večerních hodinách asistovali policisté při otevření bytu v Jičíně v ulici Sv. Čecha, ve kterém se nacházela starší žena, která upadla na zem a nemohla vstát. Na místo vyjeli i záchranáři, kteří seniorku ošetřili.  
 
OHROŽENÝ ŘIDIČ - Po jednadvacáté hodině si stěžoval na lince 158 řidič osobního vozidla na řidiče kamionu, který ho prý málem u Sukorad vytlačil ze silnice. Hlídka následně nákladní vozidlo zkontrolovala a od řidiče zjistila, že předjížděl jiný kamion, ale protože v protisměru vyjelo jiné vozidlo, zařadil se zpět za kamion, který předjížděl. Za tím jel oznamovatel, který se tak cítil být ohrožen. V tomto případě věc policisté vyřídili domluvou.
 
Sobota 4. července 2015
PŘEKÁŽKA NA SILNICI - Krátce po čtvrté hodině ranní ležela uprostřed silnice pod viaduktem ve Staré Pace rozlomená betonová skruž. Hlídka, která vyjela na místo, překážku odstranila.
 
ZTRACENÉ KLÍČE - Rušno bylo před šestou hodinou ranní v kempu v Jinolicích. Jeden z ubytovaných mladíků se měl pohádat se svými kamarády, které měl obvinit z toho, že mu schovali klíče od vozidla. Nakonec se ukázalo, že klíče ztratil v trávě, a protože byl opilý, nemohl je najít. Stejně na tom byli i ostatní z party. Klíče následně policisté předali mladíkovi.
 
STRACH O OTCE - Strach o svého otce měla žena z Velkých Popovic. Policistům sdělila, že její devětasedmdesátiletý otec bydlí v Železnici, a protože jí „nebere“ telefon, dostala o něj strach. Hlídka vyjela muže zkontrolovat a zjistila, že je v naprostém pořádku. Muž si totiž „utopil“ mobilní telefon, a tak si pořídil nový. Slíbil, že se dceři ozve a sdělí jí své nové číslo.
 
KRÁDEŽ V SOBOTCE - Zřejmě v noci odcizil neznámý pachatel v Sobotce  u osobního vozidla Škoda Fabia, které bylo zaparkované v Boleslavské ulici, zadní čidlo parkovacího systému. Majitelka vyčíslila škodu na 2 tisíce korun. Případ šetří sobotečtí policisté jako přestupek proti majetku.

HOCH NA KOLEJÍCH - Po patnácté hodině oznámil na policii muž z Horní Nové Vsi, že ho oslovil asi osmiletý chlapec, který ho požádal o vodu a dále mu řekl, že půjde po kolejích do Nové Paky. I když se ho snažil zastavit, přesto mu chlapec utekl a po kolejích pokračoval na Novou Paku. Policisté okamžitě provedli prohlídku trati a přitom hocha našli. Důrazně mu domluvili, doprovodili ho domů a předali rodičům.

MANŽELSKÉ NESHODY - V podvečerních hodinách řešili jičínští policisté manželské neshody, kdy na hrázi rybníka Šibeňák měl muž udeřit po předchozí slovní rozepři svoji manželku pěstí do obličeje. Případ policisté šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
 
POŽÁR V LIBÁNI - Po osmnácté hodině došlo v Libáni k požáru střechy nad jídelnou základní školy. Oheň i přes okamžitý zásah hasičů napáchal škodu za 600 tisíc korun Policisté zjišťují, co bylo příčinou požáru.
 
SOUSEDSKÉ NESHODY - Večer došlo v Jičíně na sousedské neshody. V Butovské ulici se do sebe pustili dva sousedi, kteří se nejdříve napadli slovně a poté i fyzicky. Po vzájemné strkanici utrpěl jeden z mužů drobné oděrky a druhý skončil s roztrženým trikem. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití. 
 
PYTLÁKA ODHALILA RYBÁŘSKÁ STRÁŽ - Po dvacáté hodině odhalila rybářská stráž u rybníka Valcha v Železnici sedmačtyřicetiletého muže, který zde pytlačil. Na místo vyjeli jičínští policisté, kteří věc vyřešili v blokovém řízení. 
 
MUŽ NA STŘEŠE - Ve večerních hodinách se obrátila na policii žena z Jičína s tím, že v Markově ulici leží na střeše jedné z firem muž, který má na zádech batoh a je velmi blízko okraje. Dále uvedla, že se bojí, aby nespadl dolů. Na místo vyjeli městští strážníci, kteří zjistili, že se jedná o majitele objektu, který střechu opravoval.
 
OPILÝ MOTOCYKLISTA - Před třiadvacátou hodinou kontrolovala policejní hlídka ve Štikově motocykl Kymco Agility, který řídil jednačtyřicetiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala 0,35 promile alkoholu. Z tohoto důvodu mu policisté zadrželi řidičské oprávnění a o jeho dalším osudu bude rozhodovat příslušný správní orgán.

RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - V noci se měl v Hořicích na náměstí ozývat z jedné z provozoven hluk. Na místo vyjeli městští strážníci, kteří zjistili, že se jedná o soukromou akci. Strážníci všem domluvili s tím, aby ztišili hudbu, což také učinili.

Neděle 5. července 2015
HLUČNÁ OSLAVA - Krátce před jednou hodinou ranní zamířili jičínští policisté do Butovse, kde mělo docházet k rušení nočního klidu. Na místě zjistili, že zde probíhá hlučnější oslava narozenin. V tomto případě postačila domluva.
 
KULTURNÍ AKCE - Ještě po druhé hodině ranní probíhala na koupališti ve Vojicích kulturní akce, kterou pořádal obecní úřad k výročí úmrtí mistra Jana Husa za přítomnosti živé hudby. To se zřejmě nelíbilo některým místním občanům, které hudba rušila, a oni nemohli spát.
 
ÚDAJNÁ KRÁDEŽ PENĚŽENKY - Před třetí hodinou ranní mělo dojít v jedné z jičínských restaurací na Valdštejnově náměstí ke krádeži peněženky. Hlídka na místě kontaktovala poškozeného třicetiletého muže, který měl v dechu 2,44 promile alkoholu a v zadní kapse kalhot „ukradenou“ peněženku.
 
OPATRNOSTI NENÍ NIKDY DOST - Při manipulaci s prodlužovacím kabelem zasáhl v odpoledních hodinách v obci Samšina elektrický proud osmačtyřicetiletého muže, který byl následně převezen rychlou záchrannou službou do jičínské nemocnice.
 
SPOR V LÁZNÍCH BĚLOHRADĚ - Spor ohledně hlasité hudby vyvrcholil v Lázních Bělohradě slovním napadením mezi čtyřiapadesátiletým opilcem a mladou ženou, kterou muž častoval velmi nevybíravými výrazy. Policisté ho vyzvali k provedení dechové zkoušky, která u něj prokázala téměř 2,8 promile alkoholu. Z tohoto důvodu byl muž následně převezen do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
MUŽ NA HOŘICKÉM NÁDRAŽÍ - Na muže, který ležel ve večerních hodinách na autobusové zastávce č. 4 na hořickém nádraží, upozornila jedna z procházejících žen, která o něj měla strach. Její obavy byly nakonec zbytečné, neboť se muž zvedl a odešel.
 
OPILCE DOPROVODIL OZNAMOVATEL - Po jednadvacáté hodině ležel ve Štikově u knihovny značně opilý mladík. Nakonec se vzpamatoval, postavil se na nohy a odešel za vydatné podpory oznamovatele do kempu, kde byl ubytovaný.
 
PARTNERSKÉ NESHODY - Po dvaadvacáté hodině zamířili novopačtí policisté do kempu na Pecce, kde si ubytovaná slečna stěžovala na svého přítele, který jí měl vzít peníze a doklady a z kempu odejít. Její oznámení bylo předčasné, neboť peníze i doklady našla ve stanu.
 
OBAVA O SOUSEDA - V pozdních nočních hodinách se obrátil na policii muž z Nové Paky s tím, že v bytě ve vedlejším vchodě hraje nahlas televize,  a když zde zazvonil, tak mu nikdo neotevřel. Oznamovatel měl obavu, aby se majiteli něco nestalo. Po příjezdu hlídky už byl na místě naprostý klid.
 
Pondělí 5. července 2015
 RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Krátce před jednou hodinou ranní oznámil na linku 158 muž, že je s rodinou na rekreaci v obci Drštěkryje a nemůžou spát, protože je odněkud slyšet hlasitá hudba. Sobotečtí policisté zjistili, že v nedaleké Příchvoji slaví dětský den. Dle organizátorů měli akci povolenou až do druhé hodiny ranní. Muži zákona je upozornili na noční klid s tím, aby produkci ztišili.
 
NAPADENÍ V HOŘICÍCH - Po jedné hodině ranní napadl neznámý muž v jednom z barů v Hořicích šestatřicetiletého muže, kterého ohrožoval teleskopickým obuškem a přitom ho slovně napadal. V okamžiku, kdy chtěl napadený muž vše oznámit na policii, rozbil mu útočník mobilní telefon a z místa utekl. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupky proti občanskému soužití a proti majetku.
 
KONTROLA DOMU - Krátce po druhé hodině ranní se obrátila na policii žena z Pecky s tím, že jí někdo bouchá na okno a ona se bojí, protože je sama doma. Hlídka celý objekt prohlédla, ale nikoho cizího zde nenašla.
 
KRÁDEŽ DVEŘÍ A KONTEJNERU - Sobotečtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který na Zelenecké Lhotě odcizil plastový kontejner v hodnotě 4 tisíce korun. Další zloděj zde pak odcizil dveře u autobusové zastávky. Případy šetří policisté jako přestupky proti majetku

ZRANĚNÁ ŽENA U SOCHY NEBYLA - V odpoledních hodinách měla v Jičíně ležet u sochy Jana Husa zraněná žena. Hlídka, která vyjela na místo, však nikoho nenašla.

ROZBITÉ OKNO - Večer měly v Kopidlně na náměstí rozbít dvě děti u jednoho z domů okno. Na místo se dostavil majitel objektu, který uvedl, že okno  již bylo rozbité. Případem se tak policisté víc zabývali.
 
OPILEC SKONČIL NA ZÁCHYTCE - Po dvacáté hodině ležel v parku v Miletíně silně opilý muž, kterého nemohla jeho přítelkyně zvednout. Policisté zjistili, že se jedná o místního osmašedesátiletého muže, který byl tak opilý, že nemohl mluvit, natož chodit. Nakonec skončil v protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové.
 
SPOR V OBCHODĚ - Novopačtí policisté vyjeli po jednadvacáté hodině do Lomnické ulice, kde v jednom z obchodů došlo ke sporu mezi prodávajícím a zákazníkem ohledně výše útraty. Prodejce požadoval 11 korun, kdežto zákazník měl jen 10 korun. Nakonec se přece jen domluvili, a další přítomnost policisté tak již nebyla nutná.
 
OZNÁMENÍ NA 158 - V noci se muži zákona zabývali oznámením ženy z Jičína, která nejdříve tvrdila, že jí někdo schoval zapalovače, a poté zase, že jí z bojleru uniká plyn. Vzhledem k tomu, že se jednalo o  elektrický bojler, byly její obavy zbytečné.
 
 
nprap. Hana Klečalová DiS.
7. července 2015 16:20
 

 

vytisknout  e-mailem