Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové události

Bruntál - napadení bezdomovce, podvody a jiné... 

Bruntálští policisté prověřují napadení muže bez domova, ke kterému mělo dojít v době od 22. do 23. 6. 2017 v Bruntále na ulici Dolní na lavičce u rybníka Kobylí. Tři prozatím neznámí pachatelé měli spícího poškozeného stáhnout z lavičky a na zemi do něj kopat. Muž utrpěl vykloubení ramene, zlomeninu žeber a hematomy. Následně pachatelé z místa utekli. Poškozený si lehl zpět na lavičku, kde buď usnul či upadl do bezvědomí a po probrání odešel do centra města, kde ho na lavičce nalezli městští strážníci. Přivolali zdravotníky, kteří muže převezli do nemocnice. Při prověřování události poškozený policistům ještě sdělil, že mu chybí jeho věci a to batoh s nákupem, peněženka s hotovostí cca 350 korun a mobilní telefon, které měl ještě před napadením u sebe. Telefon a peněženka, však již bez hotovosti, byly následně nalezeny.

Bruntálští policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádeže a ublížení na zdraví a přivítají informace, které napomohou k objasnění případu a zjištění pachatelů. Svědci ať je kontaktují, byť i anonymně, na telefonní číslo 974 731 651.

Vloupání do firmy

Škodu přesahující 60 tisíc korun způsobil prozatím neznámý pachatel majiteli firmy v Horním Městě. V noci z 24. na 25. 6. 2017 vnikl do objektu společnosti, kde poškodil dveře do kanceláře, ze které odcizil příruční pokladnu s hotovostí. Rýmařovští policisté prověřují případ jako podezření z přečinu krádeže a pachateli hrozí trest odnětí svobody do výše pěti let.

Peníze jí nepatřily

Z přečinu podvodu si vyslechla v těchto dnech obvinění 26letá žena z Rýmařova. Je jí kladeno za vinu, že dne 16. 12. 2016 v Rýmařově na pobočce pošty i když věděla, že od žádného subjektu neočekává platbu, si nechala na základě mylně dodané poštovní poukázky neoprávněně vyplatit částku 14 530 korun. Platba jí nebyla při první návštěvě pošty vyplacena, ale při druhé návštěvě a naléháním obviněné, která měla tvrdit, že je platba určena právě pro ni, jí byla částka vyplacena. Ve skutečnosti však byla částka určena pro zcela jinou osobu totožného jména a příjmení. Obviněné nyní hrozí trest odnětí svobody až na dva roky, zákaz činnosti nebo propadnutí věci.

Za dodané zboží neměl zaplatit

Odnětí svobody až na pět let nebo peněžitý trest hrozí nyní 34letému muži z Frýdku Místku. Ten byl v pátek 23. 6. 2017 obviněn z přečinu podvodu. Protiprávního jednání se měl obviněný dopustit tím, že v úmyslu získat majetkový prospěch si v lednu 2016 měl objednat tři garážová vrata v hodnotě přes 144 tisíc korun, které v únoru od firmy z Bruntálska převzal. Zboží mu bylo fakturováno se splatností do 15. 3. 2016, což se však nestalo a ani po opakovaných urgencích zboží neuhradil. Obviněný měl opakovaně jednatele firmy ujišťovat, že zboží zaplatí, přičemž z návrhu na povolení oddlužení, který podal obviněný v lednu letošního roku, bylo zjištěno, že už v době, kdy si objednával a odebíral zboží, měl nesplacené závazky ve výši minimálně dva miliony korun.

Nepoctivý nálezce

V době od 22. do 23. 6. 2017 v Rýmařově ve Flemmichově zahradě na ulici Sokolovská využil pachatel skutečnosti, že poškozený vytratil z kapsy peněženku. Pachatel jí nalezl a nevrátil. V peněžence byla hotovost 50 korun, doklady a platební karta. Rýmařovští policisté případ prověřují jako podezření z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za který hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

komisař por. Bc. Pavla Jiroušková

26. 6. 2017

vytisknout  e-mailem