Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové události

Bruntál - ujížděl, byl pod vlivem a jiné... 

Krádež dřevní hmoty

Albrechtičtí policisté prověřují krádež dřevní hmoty z lesního porostu v katastru obce Dívčí Hrad, ke které došlo v době od 25. 7. do 30. 8. 2017. Pachatel devět stromů (dub, habr a břízu) vytěžil a odcizil. Způsobená škoda činí nejméně 10 tisíc korun.

V restauraci přišla o mobil

Dne 9. 9. 2017 přišla 29letá žena v restauraci na ulici Požárníků o mobilní telefon. Pachatel odcizil mobil z kapsy mikiny, kterou nechala poškozená na barovém pultu. Způsobená škoda činí 5 500 korun. Bruntálští policisté přijali oznámení a zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádeže.

Na golfové hřiště přijel na kole, odcházel pěšky

V sobotu 9. 9. 2017 ve Městě Albrechticích na parkovišti u golfového klubu na ulici Nerudova odcizil prozatím neznámý pachatel horské pánské jízdní kolo Kellys. Majitel bicykl ponechal neuzamčený ve stojanu na kola. Způsobená škoda je 20 tisíc korun.

Krádež vozidla

V Krnově na ulici Pionýrů v době od 9. do 10. 9. 2017 odcizil neznámý pachatel zaparkované vozidlo Škoda Octavia combi šedé metalízy. Majiteli vznikla škoda 80 tisíc korun. Policisté vyhlásili po automobilu celostátní pátrání a zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu neoprávněného užívání cizí věci, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody do výše dvou let.

Pod vlivem s autem ujížděl

Dopravní policisté zastavovali v Bruntále na ulici Zahradní dopoledne 10. 9. 2017 vozidlo Volkswagen Passat, které nemělo zapnuté předepsané osvětlení. Řidič na znamení policistů nereagoval, hlídku objel a začal s autem ujíždět. Byl pronásledován a po cca 1,5 kilometru vozidlo zastavil, vystoupil. Stále nereagoval na výzvy policistů, odmítal předložit doklady a z jeho dechu byl cítit alkohol. Snažil se utéct, ale za pomoci donucovacích prostředků byl další policejní hlídkou zajištěn. Následně byl ztotožněn, kdy se jednalo o 33letého místního muže, u kterého byla dechová zkouška s pozitivním výsledkem. Naměřená hodnota se pohybovala kolem 1,8 promile. Policisté zjistili, že muž také nevlastní řidičské oprávnění pro žádnou skupinu. Je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V době zákroku byl v kontrolovaném vozidle další muž, který bezvládně seděl na sedadle spolujezdce. Životní funkce muže byly zachované, ale z obav o jeho život policisté přivolali zdravotníky. Při vyšetření se muž probral, začal trochu komunikovat a nebylo u něj zjištěno žádné zranění. Byl však pod vlivem, naměřená hodnota se pohybovala přes 2 promile alkoholu v dechu. Jednalo se o majitele vozidla.

komisař por. Bc. Pavla Jiroušková

11. 9. 2017

vytisknout  e-mailem