Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové události

Bruntál - odcizené cigarety, alkohol, ztracený houbař, nehoda vozidel Porsche a jiné.... 

Za cigarety nezaplatil

Bruntálští policisté prověřují krádež cigaret, ke které došlo v odpoledních hodinách dne 22. 9. 2017 v novinovém stánku v Bruntále na ulici Rýmařovská. Prozatím neznámý pachatel požádal prodavačku o dva kartony cigaret a ve chvíli, když žena markovala zboží, tak jí kartony z pod ruky vytrhl a utekl. Způsobená škoda činí1700 korun.

Peníze za zboží měla zpronevěřit

Policejní komisař oddělení hospodářské kriminality Bruntál zahájil v těchto dnech trestní stíhání 23leté ženy z přečinu zpronevěry. Toho se měla dopustit tím, že od listopadu 2016 do července 2017 v Krnově v restauračním zařízení, kde pracovala jako číšnice, neměla odvést tržby za svěřené zboží v celkové částce 15 941 korun. Na vše se přišlo při provedených inventurách. Finance měla použít pro vlastní potřebu. Nyní ji hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Ztracený mobil nenašla

V Krnově v neděli 24. 9. 2017 v 02:00 hodin na ulici Náměstí Hrdinů ztratila 27letá žena při nastupování do vozidla mobilní telefon Huawei P9 v hodnotě 6 600 korun. Když událost zjistila, tak se na místo vrátila, ale mobil již nenašla. Krnovští policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu zatajení věci.

V neuzamčeném vozidle peněženka nezůstala

Ke krádeži peněženky došlo v době od 23. do 24. 9. 2017 ve Dvorcích na ulici Olomoucká. Prozatím neznámý pachatel využil neuzamčení vozidla, ze kterého odcizil peněženku. V ní byla hotovost 3 tisíce, platební karty a doklady.

V souvislosti s tímto případem apelujeme na majitele, aby při odchodu od automobilu zkontrolovali uzavření všech otevíracích části vozu a jeho uzamčení. Nenechávali také v autě odložené věci viditelně - „Auto není trezor!“.

Nehodovost

V průběhu víkendu dopravní policisté řešili 11 dopravních nehod, při kterých došlo k jednomu lehkému zranění. Škoda přesáhla 5 mil. korun.

Škoda ve výši 4,8 mil. korun vznikla při dopravní nehodě, která se udála dne 23. 9. 2017 v 16:00 hodin mezi obcí Stará Ves a hranicí okresu Bruntál, při které došlo ke střetu dvou vozidel značky Porsche. S vozidlem Porsche 991 jel 30letý muž, který začal brzdit za vozidly, které dojížděl a za ním jel 29letý muž s vozidlem Porsche 911. Ten na situaci před ním začal reagovat tím, že také brzdil a aby nedošlo ke střetu, tak chtěl před sebou jedoucí automobil Porsche předjet a dostal smyk. Bokem svého vozu narazil do předjížděného vozidla Porsche a po střetu vyjel mimo komunikaci. Druhý vůz byl střetem odhozen na svodidla. Ke zranění osob nedošlo. Dechová zkouška byla negativní.

Ztracený houbař

Dalšího ztraceného houbaře hledali policisté v pátek 22. 9. 2017 v lesích na Albrechticku. Pátrání po ztraceném 78letém seniorovi oznámila jeho manželka v ranních hodinách na linku 158. Situaci komplikovala skutečnost, že v lese byla velká mlha a dle oznamovatelky měl muž při sbírání hub utrpět zranění na noze. Albrechtičtí a krnovští policisté ve spolupráci s policejním psovodem a revírníky Lesů ČR propátrávali lesní prostor mezi obcemi Petrovice a Holčovice. Muže, se kterým následně komunikovali přes mobilní telefon, nalezli do dvou hodin od oznámení v těžce přístupném terénu cca 2 kilometry od výchozího bodu. Senior byl vyčerpaný a nebyl schopen se sám dopravit ke svému vozidlu. Muž byl transportován do místa, kde již byli zdravotníci, kteří při vyšetření neshledali, že by utrpěl zranění.

Z balkonu zmizel alkohol

Bruntálští policisté přijali v neděli 24. 9. 2017 oznámení o odcizení alkoholu. Prozatím neznámý pachatel měl vylézt po okapu na balkon bytu v prvním patře panelového domu na ulici Dlouhá v Bruntále a odcizit zde odložený alkohol. Způsobená škoda činí 3 500 korun.

Asistence při převozu pacientky do nemocnice

Hlídka krnovských policistů byla vyslána v pondělí 25. 9. 2017 v brzkých ranních hodinách na oznámení o psychicky narušené ženě, která má v domě na ulici Kolofíkova rozbíjet věci. Na místo vyjeli také zdravotníci. Po zjištění skutečností, že žena má diagnostikovánu psychickou poruchu a nebere předepsané léky, se přivolaní zdravotníci rozhodli o její převoz do nemocnice. Požádali policisty o asistenci, která proběhla bez problémů, žena se zklidnila a byla předána v nemocnici lékaři.

komisař por. Bc. Pavla Jiroušková

25. 9. 2017

vytisknout  e-mailem