Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové události

Bruntál - jednání pod vlivem alkoholu, nehody a jiné 

Z obchodu si odnášel brýle bez zaplacení

V těchto dnech sdělili bruntálští policisté podezření z přečinu krádeže 38letému muži z Bruntálu. Ten měl dne 10. 5. 2016 v obchodním domě na ulici Tř. Práce vzít z regálu brýle, které si uschoval do kapsy a prošel pokladnou bez zaplacení. Byl zadržen ostrahou prodejny, zboží v hodnotě 169 korun bylo vráceno zpět do prodejny. Přivolaní policisté zjistili, že se jedná o muže, který byl v posledních třech letech odsouzen za majetkovou trestnou činnost. Byl také pod vlivem alkoholu, kdy jsme mu naměřili hodnoty kolem 1,9 promile. Střízlivěl na záchytné stanici v Opavě. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody do výše tří let.

Nehodovost

Dopravní policisté o víkendu řešili pět nehod, při kterých došlo ke dvěma lehkým zraněním. Způsobená škoda činí 135 tisíc korun.

V pátek 10. 6. 2016 mezi obcemi Býkov-Láryšov a Lichnov začal zpomalovat 55letý řidič jedoucí s vozidlem Citroen, jelikož mu vběhl do jízdní dráhy bažant. Za ním jela 32letá řidička vozidla Škoda Fabia, která i přes intenzivní brzdění a vyhnutí vlevo narazila s Fábií do zadní části vozidla Citroen. Ke střetu se zvěří nedošlo. Při nehodě se lehce zranil řidič Citroenu a byl převezen k ošetření do nemocnice. Způsobená škoda činí 40 tisíc korun. Požití alkoholu bylo u obou řidičů vyloučeno dechovou zkouškou.

V Krnově na ulic Brantická v neděli 12. 6. 2016 v odpoledních hodinách jel 24letý muž na jízdním kole, kdy na přímém úseku vozovky přejel k levému okraji. Zde se mu přetočila řídítka, upadl na vozovku. Lehce se zranil a byl převezen k ošetření do nemocnice. Na místě nehody cyklista odmítl dechovou zkoušku a v nemocnici se následně podrobil odběru krve ke zjištění jeho případného ovlivnění alkoholem.

Měl pěstovat konopí

Policejní komisař SKPV zahájil v těchto dnech trestní stíhání 29letého muže z přečinů nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a to také ve formě pokusu. Obviněnému je kladeno za vinu, že v obci poblíž Bruntálu měl v měsíci červnu 2015 vysadit, pěstovat šest rostliny konopí, které měl následně usušit. Vyrobenou marihuanu měl užít pro svou potřebu (vykouřit a vyrobit z ní mast). V dubnu letošního roku měl opět vysadit a pěstovat 14 kusů rostlin. Tyto rostliny byly zajištěny při domovní prohlídce, dále také kolem 250 gramů sušené rostlinné hmoty a semena rostlin konopí. Obviněnému nyní hrozí trest odnětí svobody do výše pěti let.

Jízdy pod vlivem

V průběhu víkendu jsme při silničních kontrolách zjistili u sedmi řidičů jízdu pod vlivem návykových látek. V jednom případě se jednalo o omamné a psychotropní látky a v dalších případech byli řidiči pod vlivem alkoholu, kdy naměřené hodnoty se pohybovaly od 0,24 až do 1,35 promile alkoholu v dechu.

Muž ve věku 26 let si o víkendu vyslechl od bruntálských policistů sdělení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Protiprávního jednání se měl dopustit dne 8. 4. 2016, když řídil v Bruntále na ulici Zahradní vozidlo Nissan a při silniční kontrole měl orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek pozitivní. Podrobil se odběru krve, kdy rozborem ve zdravotnickém zařízení bylo zjištěno, že muž byl v době řízení pod vlivem pervitinu. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Střízlivěli na záchytné stanici

Tři muži, kteří byli pod vlivem alkoholu agresivní, střízlivěli o víkendu na záchytné stanici v Opavě a jsou podezřelí prozatím z přestupkového jednání.

V Horním Benešově policisté zasahovali dne 11. 6. 2016 hned dvakrát.

Nejprve v brzkých ranních hodinách dne 11. 6. 2016 na fotbalovém hřišti měl 43letý muž fyzicky napadnout dva poškozené. Nedbal pokynů a výzvy zakročujících policistů a tak byl za použití donucovacích prostředků zajištěn. Při dechové zkoušce jsme mu naměřili hodnoty přesahující 2 promile. Skončil na záchytné stanici.

Ve večerních hodinách bruntálští policisté byli přivoláni na ulici Svobody v Horním Benešově. Zde měl v silně podnapilém stavu vulgárně napadat 39letý muž svou manželku a dceru. Vyhrožoval jim také fyzickým napadením. Policisté muže zajistili, naměřili jsme mu přes 3,5 promile a střízlivěl na záchytné stanici.

V Heřmanovicích v neděli 12. 6. 2016 byli albrechtičtí policisté přivoláni hned dvakrát k protiprávnímu jednání 20letého muže. Ten měl po příchodu z restauračního zařízení po třetí hodině ranní slovně napadnout svou matku, která ho nechtěla z důvodu jeho podnapilosti a agresivitě pustit do domu. Měl rozbít okno a poškodit dveře. Před příjezdem policistů z místa utekl. Odpoledne se však do domu vrátil a po vpuštění do domu měl začít matce vyhrožovat napadením. Měl jí nadávat a urážet. Přivolaní policisté muže zajistili, naměřili jsme mu kolem dvou promile alkoholu a převezli jsme ho na záchytnou stanici k vystřízlivění.

komisař por. Bc. Pavla Jiroušková

13. 6. 2016

vytisknout  e-mailem