Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové události

Ms Kraj 

Ostrava - Tragická dopravní nehoda

V sobotu 18. května 2019přijali policisté krátce před jednou hodinou odpoledne oznámení o střetu vozidla s chodkyní, ke kterému došlo v Ostravě-Zábřehu na ulici Výškovická. Na místo ihned vyjela zdravotnická záchranná služba, policisté a hasiči. Pětasedmdesátiletá žena utrpěla při dopravní nehodě velmi vážná zranění, kterým i přes veškerou snahu zdravotníků na místě podlehla.

U osmašedesátiletého řidiče osobního vozidla Škoda provedli policisté dechovou zkoušku, při které u něho požití alkoholu vyloučili. Na místě tragické nehody policisté provedli ohledání a zadokumentování a na základě dosavadního prověřování zjistili, že žena přecházela vozovku po přechodu pro chodce, přičemž mělo dojít ke střetu s vozidlem. Přesná příčina a okolnosti dopravní nehody se prověřují.

Opava - Vyjednavač zásahové jednotky byl úspěšný

Krátce před devátou hodinou ráno přijali v sobotu 18. května 2019 operátoři linky 158 oznámení o možném sebevrahovi na železničním mostě Kozmice-Hlučín. Na zábradlí uvedeného mostu seděl devětatřicetiletý muž, který měl okolo krku přivázané lano, jehož druhý konec byl přivázaný k zábradlí a vyhrožoval skokem z mostu. Ve vypjaté situaci se podařilo vyjednávačům ze zásahové jednotky a rychlé záchranné služby navázat komunikaci s rozrušeným mužem. Po více než hodině vyjednávání byli vyjednavači zásahové jednotky úspěšní, muž si lano z krku odvázal a nebezpečné místo opustil. Poté byl předán do péče přítomných záchranářů.

Ostrava - Krádež kabelky

Dosud neznámý pachatel v sobotu 18. května 2018 v brzkých ranních hodinách, v jednom z barů na ulici Stodolní, pravděpodobně využil nepozornosti třiadvacetileté ženy a odcizil její volně odloženou kabelku, ve které měla osobní doklady a finanční hotovost. Majitelce tak způsobil škodu přesahující 13 tisíc korun. Ostravští policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže.  V případě dopadení a odsouzení hrozí neznámému pachateli za uvedené jednání až dvouletý pobyt za mřížemi.

Frýdlant nad Ostravicí - Ohrožení pod vlivem návykové látky

V sobotu 18. května 2019 přistihli policisté z obvodního oddělení Frýdlant nad Ostravicí silně opilého řidiče. Krátce před dvanáctou hodinou zastavili ve Frýdlantu nad Ostravicí na ulici Padlých hrdinů osobní automobil značky Škoda Fabia, který řídil čtyřiapadesátiletý muž. Policisté ho během kontroly vyzvali k provedení dechové zkoušky na alkohol, při které postupně nadýchal hodnoty přesahující dvě promile alkoholu v krvi, během kontroly bylo dále zjištěno, že uvedené vozidlo řídil, přestože není držitelem řidičského oprávnění. Policisté muže na místě zadrželi a převezli ho na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který hrozí až jeden rok vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

por. Mgr. Petr Směták
komissař oddělení tisku a prevence

20. května 2019

vytisknout  e-mailem