Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové události

Bruntál - krádeže, nehody a další... 

Poškození cizí věci

Rýmařovští policisté prověřují případ poškození cizí věci. Prozatím neznámý pachatel popsal nápisy v době od 1. do 3. 12. 2017 vchodové dveře školy a fasádu školní budovy na ulici Jelínkova v Rýmařově. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na jeden tisíc korun. Pachateli hrozí za přečin poškození cizí věci trest odnětí svobody do výše jednoho roku, zákaz činnosti nebo propadnutí věci.

Nehody

V průběhu víkendu dopravní policisté řešili 10 nehod, při kterých se zranily čtyři osoby.

V neděli 3. 12. 2017 v Břidličné v areálu firmy došlo k havárii traktoru, který řídil 44letý muž. Při projíždění pravotočivé zatáčky došlo na namrzlém a neošetřeném povrchu ke smýknutí vlečky, která byla zapojena za traktorem. Vlečka se převrátila na bok a došlo k vysypání nákladu. Způsobená škoda na nákladu činí 500 tisíc korun. Dechová zkouška byla negativní. Ke zranění osob nedošlo.

V 19:25 hodin v neděli 3. 12. 2017 na silnici I/45 od kamenolomu směrem do obce Valšov řídil 18letý mladík vozidlo Škoda Octavie a sjel mimo vozovku. Zde narazil do stromu, který vyvrátil a automobil skončil na střeše. Řidič i jeho dva spolujedoucí utrpěli zranění, pro která byli převezeni do nemocnice k ošetření. Dechová zkouška u řidiče byla s negativním výsledkem. Způsobená škoda činí 60 tisíc korun.

Mezi obcí Mezina a Rázová jela 19letá řidička s vozidlem Renault. V klesání na zledovatělé vozovce dostala při brždění smyk a přejela do protisměru. Zde se střetla s protijedoucím vozidlem Renault. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda je 150 tisíc korun.

Podnapilý cyklista

Bruntálští policisté zastavili a kontrolovali 57letého cyklistu, který svou jízdou v neděli 3. 12. 2017 v odpoledních hodinách na silnici na ulici Rýmařovská v Bruntále ohrožoval své zdraví a zdraví a bezpečnost ostatních účastníků silničního provozu. Při jízdě na kole kličkoval, na nosiči vezl dítě a na řídítkách měl z každé strany igelitové tašky. Dechová zkouška u cyklisty byla s pozitivním výsledkem, hodnoty se pohybovaly přes 1,5 promile. Muž doznal požití alkoholu před jízdou. Policisté přestupek sepsali a předají správnímu orgánu k projednání.

Sluchátka nezaplatili, uschovat je měli pod kraťasy

Policejní komisař oddělení obecné kriminality Krnov zahájil trestní stíhání 24letého muže z přečinu krádeže. Toho se měl dopustit tím, že dne 2. 8. 2017 v Krnově na ulici Opavská společně se známým po domluvě, že něco odcizí, v obchodním domě prošli k regálu s vystavenými sluchátky. Známý pak z krabice vybalil bezdrátová sluchátka v hodnotě 899 korun. Se sluchátky pak chodil po prodejně a následně je vložil pod kraťasy. Společně prošli pokladnou, aniž by sluchátka uhradili. Následně věc prodali náhodnému kupujícímu za částku 300 korun, ze které si společně koupili potraviny. Obviněný se krádeže dopustil i přes skutečnost, že byl za takový čin v posledních třech letech odsouzen. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody do výše až tří let. Protiprávní jednání jeho známého bylo předáno správnímu orgánu k projednání.

Krádež motorové pily

Rýmařovští policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádeže. V době od 22. do 23. 11. 2017 v obci Stará Ves odcizil prozatím neznámý pachatel z volně přístupné dílny motorovou pilu Husqvarna. Způsobená škoda přesáhla 12 tisíc korun.

komisař por. Bc. Pavla Jiroušková

4. 12. 2017

vytisknout  e-mailem