Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové ohlédnutí

TRUTNOVSKO - Terčem zloděje se stalo šest endurových motocyklů! 

moto.jpgodcizený motocyklKaždoroční jarní závody enduro pořádané v Petříkovicích na Trutnovsku letos navštívili nenechavci, kteří svým protiprávním jednání způsobili škodu dosahující téměř 900 tisíc korun.

Během páteční noci neznámý pachatel násilím vnikl do vozidla Citroen Jumper, ze kterého odcizil motocykl KTM 350 EXC EFI a motocykl KTM 300 EXC. Na obou motocyklech nebyly v době krádeže namontovány registrační značky a majitelé vyčíslil celkovou škodu na 360 tisíc korun.

Stejný večer si také lapka vyhlédl dva „stroje“ zaparkované u příjezdové komunikace k místnímu vleku. I v tomto případě překonal překážku a poté motocykly převezl o několik metrů dál k hlavní komunikaci. Naštěstí tyty motocykly v hodnotě 340 tisíc zřejmě pachatel nestihl odvést a vrátily se do rukou majitelů.

Ze soboty na neděli se dosud neznámý lapka vloupal do vozidla Volkswagen Multivan, ze kterého odcizil mimo jiné motokrosové pneumatiky a moto oblečení, vše v hodnotě 40 tisíc korun.

Ve stejnou dobu se také lapka zmocnil čtyř endurových motocyklů, které měli majitelé proti krádeži opatřeny řetězem a zaparkované vedle komunikace. Jednalo se o motocykl KTM 450 EXC registrační značky: PZ877L, motocykl Husquarna TE 300 registrační značky: PL2469, motocykl KTM EXC EFI 350 registrační značky: GDAYX20 a motocykl bez registrační značky Husquarna FE350. Majitelé vyčíslili škodu přesahující 800 tisíc korun.

Po pachateli v současné době pátrají trutnovští kriminalisté.
Trutnovská policie žádá případné svědky, kteří by nám mohli napomoci k dopadení pachatele nechť nás kontaktují na bezplatné telefonní lince nebo na nejbližší policejní služebně.   

Opilého řidiče v neděli po půlnoci kontrolovali policisté z Hostinného. Lustrací muži zákona zjistili, že jednačtyřicetiletý řidič má vysloven zákaz řízení do roku 2019 a dechová zkouška na alkohol ukázala pozitivní hodnotu 2,29 promile alkoholu v dechu.

V nejbližších dnech si muž ve zkráceném přípravném řízení vyslechne sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě prokázání viny hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

Úpičtí policisté při běžné kontrole ve Rtyni v Podkrkonoší krátce před půlnocí vypátrali celostátně hledaného mladíka, který se nevrátil z dovolené do výchovného ústavu v Plzeňském kraji, kam byl soudem umístěn. Policisté chovance zajistili a následně předali pracovníkovi zařízení, který si pro něho přijel.  

por. Pižlová Šárka, Dis.
24. 4. 2017, 11:45

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem