Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové ohlédnutí

TRUTNOVSKO - Uplynulé dny volna patřily mezi ty klidnější. 

V průběhu uplynulého víkendu včetně pátečního dne do pondělního rána 20. 10. 2014 byly na policejních služebnách v trutnovském regionu oznámeny čtyři nově spáchané trestné činy. Protiprávní jednání policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy prostých krádeží, krádeží provedených vloupáním a poškození cizí věci. V průběhu dnů volna navíc muži zákona zpracovali na dvě stovky přestupků. Zejména se jednalo se o dopravní přestupky, mezi které patří nepřiměřená rychlost, alkohol za volantem, nerespektování dopravního značení a mnoho dalších řidičských nešvarů. Dále se jednalo o majetkové delikty a narušení občanského soužití.
 
V pátek odpoledne 17. 10. 2014 se na královédvorské policisty obrátil s žádostí o pomoc majitel jednoho z rekreačních objektů v Lanžově - Lhotce, který službu konajícímu policistovi oznámil násilné vniknutí do kůlny, která je součástí shora uvedené nemovitosti. Ihned po tomto oznámení na místo činu vyjeli zasahující policisté, kteří ohledáním a následně provedeným šetřením zjistili, že dosud neznámý zloděj v průběhu několika posledních dnů z objektu odcizil benzinovou sekačku a několik metrů hliníkového okapu. Poškozený vyčíslil škodu na necelých 13 tisíc korun. Za přečin krádeže provedené vloupáním hrozí zloději trest odnětí svobody až na dva roky.
Místní muži zákona se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po nezvaném hostu a odcizených věcech intenzivně pátrají.
 
Ve čtvrtek večer 16. 10. 2014 zaprotokolovali policisté z Pece pod Sněžkou případ násilného vniknutí do jednoho ze sklepů rodinného domu v Horním Maršově. Z provedeného šetření vyplynulo, že nenechavec z objektu odcizil vysokotlaký čistič a elektromotor k pískové filtraci. Majitel nemovitosti vyčíslil škodu na necelých 15 tisíc korun. Za přečiny porušování domovní svobody a krádeže provedené vloupáním hrozí zloději trest odnětí svobody až na tři roky.
Místní muži zákona se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po lapkovi a odcizených věcech intenzivně pátrají.
 
V sobotu odpoledne 18. 10. 2014 královédvorští policisté zadokumentovali další z případů vloupání do rekreačního objektu, tentokrát v městské části Sylvárov. V tomto případě dosud neznámý zloděj z chalupy odcizil potraviny, tabákové výrobky, oděvní svršky, dalekohled a podsedáky, které se využívají v zimním období ke sjíždění zasněžených kopců. Majitel rekreačního objektu vyčíslil škodu na necelých 5 tisíc korun. Za přečiny porušování domovní svobody a krádeže provedené vloupáním hrozí zloději trest odnětí svobody až na tři roky.
Místní muži zákona se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po nenechavci a odcizených věcech intenzivně pátrají.
Královédvorští policisté v neděli dopoledne 19. 10. 2014 vypátrali díky výborné místní a osobní znalosti v obci Vítězná – Kocléřov dvacetiletého mladíka, který procházel registrem celostátně hledaných osob. Na základě příkazu k dodání do výkonu trestu odnětí svobody, který vydal Okresní soud v Trutnově, skončil omezený na osobní svobodě na policejním útvaru. Po provedení všech úkonů policejní hlídka muže, který se nástupu do vězení vyhýbal, eskortovala do jedné z vazebních věznic, kde byl řádně předán pracovníkům vězeňské služby.
 
Trutnovští policisté v neděli ráno 19. 10. 2014 vyjížděli na trutnovské hlavní vlakové nádraží, kde dosud neznámý vandal nesmyvatelnou barvou poškodil jeden ze zde stojících vagonů. Z výpovědi oznamovatele, provedeného šetření a ohledání místa činu vyplynulo, že dosud neznámý „novodobý umělec“ v průběhu noci ze soboty na neděli nespecifikovanými nápisy a obrazci poškodil železniční vůz. Poškozený vyčíslil škodu na necelé 3 tisíce korun. Za přečin poškození cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
Dopravní policisté v průběhu dnů volna zpracovali 11 dopravních nehod, při kterých došlo k 7 zraněním. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Dopraváci zjistili 102 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, za které uložili blokové pokuty ve výši necelých 75 tisíc korun. Ve čtyřech případech dopravní policisté provedenými kontrolami zjistili u řidičů požití alkoholických nápojů před nebo během jízdy, jeden ze zkontrolovaných řidičů navíc porušil uložený zákaz řízení motorových vozidel.
 
V průběhu víkendu dohlíželo na klid a veřejný pořádek v centrech našich měst a obcí 7 pěších policejních hlídek. 
por. Bc. Udo Ertner
20. 10. 2014 ve 13:15

vytisknout  e-mailem