Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové nehody

Bruntál - i jiné události z okresu 

Krádež vozidla

Dne 31. 1. 2019 ve Vrbně pod Pradědem místní části Železná odcizil prozatím neznámý pachatel vozidlo Volkswagen Transportér, ve kterém bylo uloženo různé nářadí a elektroinstalační materiál.  Způsobená škoda přesáhla 450 tisíc korun. Případ prověřují vrbenští policisté ve spolupráci s kriminalisty.

Z barového pultu odcizil mobil

Bruntálští policisté prověřují krádež mobilního telefonu. K události došlo dne 31. 1. 2019 v herně v Bruntále na Zámeckém náměstí, když pachatel využil nepozornosti majitele a z barového pultu vzal odložený mobilní telefon IPhone v hodnotě 10 tisíc korun.

Zmizelo nářadí, ale také naštípané dříví

O víkendu přijali albrechtičtí policisté oznámení o vloupání do budov u rekreační chaty v obci Slezské Pavlovice. Prozatím neznámý pachatel násilně vnikl od listopadu 2018 do 2. 2. 2019 do objektu kůlny a hospodářské budovy, ze kterých odcizil naštípané dřevo, různé nářadí, rybářské vybavení a elektromotor v hodnotě přesahující 27 tisíc korun.

Zatajení nálezů

Policisté prověřují dva případy přečinů zatajení věci v souvislosti se ztrátou mobilních telefonů, které nalezli prozatím neznámí nálezci, kteří si však přístroje ponechali. Za uvedený přečin stanoví trestní zákoník trest odnětí svobody až na jeden rok.

K jednomu došlo dne 1. 2. 2019 v Krnově poblíž či na vlakovém nádraží, když majitel vytratil z kapsy kalhot mobilní telefon Huawei i se sluchátky. Způsobená škoda je přes 8 tisíc korun.

O mobilní telefon Honor přišla ve stejný den majitelka také v Bruntále, když šla z náměstí Míru na ulici Uhlířskou a mobil měla umístěný na stříšce kočárku. Způsobená škoda činí 6 tisíc korun.

Nehody

V průběhu víkendu řešili policisté devět nehod a dvě asistence. Škoda přesáhla částku 600 tisíc korun. 

Mezi obcí Valšův Důl a Ondřejov dne 1. 2. 2019 v 20:20 hodin řídil 51letý muž vozidlo Citroen a nedodržel bezpečnostní vzdálenost za před ním jedoucím vozidlem Škoda, jehož řidič zastavil z důvodu stojící lesní zvěře. Došlo ke střetu, škodovka se posunula vpřed a narazila do stojící srny. Zvíře následně z místa odběhlo. Způsobená škoda na vozidlech činí 210 tisíc korun.  Ke zranění osob nedošlo.

Dne 3. 2. 2019 v 15:33 hodin v Bruntále na křižovatce ulic Jesenická, Ruská a Dukelská řídil 20letý muž vozidlo BMW a při odbočování nedal přednost v jízdě protijedoucímu vozidlu Hyundai. Jeho řidič se snažil zabránit střetu stažením auta do pravé strany. Po střetu vozidlo BMW narazilo ještě do zábradlí za pravý okrajem komunikace. Dechová zkouška u řidičů byla s negativním výsledkem. Škoda na vozidlech a zábradlí činí 70 tisíc korun.

 V neděli 3. 2. 2019 v 19:00 hodin na ulici Ruská řídila 53letá žena vozidlo Citroen a na sněhem pokryté vozovce dostala při průjezdu mírné levotočivé zatáčky smyk. Vjela za pravý okraj silnice a srazila dopravní značku. Škoda činí 59 tisíc korun.

por. Bc. Pavla Jiroušková

4. 2. 2019

vytisknout  e-mailem