Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendová statistika dopravních nehod

JIČÍNSKO – Příčiny nerespektování dopravního značení, rychlost a střet se zvěří. 

DN Popovice ze dne 16. 06. 2017Během uplynulého víkendu došlo na silnicích okresu Jičín k šesti dopravním nehodám, které si naštěstí nevyžádaly žádné zranění. Ve dvou případech šlo o střet vozidla se zvěří. Celková škoda předběžně vyčíslena na částku 216 tisíc korun.

K jedné z dopravních nehod došlo v pátek 16. června v obci Popovice. V ranních hodinách cestoval čtyřiatřicetiletý muž motorovým vozidlem Ford Mondeo. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou ve směru od obce Vitiněves na Jičín řidič zřejmě vlivem rychlé jízdy dostal na mokrém povrchu smyk, který nevyrovnal a s vozidlem vyjel vpravo mimo silnici. Zde levým bokem svého vozidla narazil do přední části zaparkovaného automobilu Renault Twingo. Vozidlo Ford Mondeo bylo po nárazu odhozeno na roh domu. Při dopravní nehodě ke zranění osob nedošlo. Alkohol policisté vyloučili dechovou zkouškou. Celková škoda předběžně vyčíslena na 46 tisíc korun.

Přesná příčina dopravní nehody a míra zavinění je v současné době předmětem dalšího šetření jičínských dopravních policistů.

Upozornění policistů ohledně střetu vozidel se zvěří!

Jako na celém území naší republiky dochází i na území okresu Jičín během roku ke střetu vozidel se zvěří, kterým se dá stěží zabránit. Riziku střetu lze však alespoň částečně zabránit například předvídáním, snížením rychlosti jízdy či zvýšenou opatrností v místech, kde můžeme výskyt zvěře předpokládat. Právě v lesních úsecích, nebo na silnicích mezi poli lze výskyt zvěře očekávat. Pokud při jízdě vidíme v blízkosti silnice zvěř, je vhodné přepnout dálková světla na potkávací, abychom předešli oslnění zvěře. Někdy pomůže i zatroubení, čímž zvěř vyplašíme. Zvířata zdržující se v blízkosti silnice nebývají zpravidla osamocená, ale ve skupinkách. Proto raději počítejme s tím, že za zvířetem, které přebíhá silnici, bude dost možná další, které  nás muže nemile překvapit.

Buďte opatrní a pamatujte, že střety se zvěří nekončí jen značným poškozením vozidla, úhynem zvěře, ale v některých případech i zraněním řidiče.

Další informace ke střetu vozidla se zvěří:

http://www.ibesip.cz/cz/ridic/zasady-bezpecne-jizdy/stret-se-zveri

prap. Aleš Brendl
19. června 2017, 14:41

Odkazy do noveho okna

DN Popovice ze dne 16. 06. 2017

DN Popovice ze dne 16. 06. 2017 

Detailní náhled

DN Popovice ze dne 16. 06. 2017

DN Popovice ze dne 16. 06. 2017 

Detailní náhled

DN Popovice ze dne 16. 06. 2017

DN Popovice ze dne 16. 06. 2017 

Detailní náhled

DN Popovice ze dne 16. 06. 2017

DN Popovice ze dne 16. 06. 2017 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem