Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Víkendová bezpečnostní opatření

Pražská policie bude zajišťovat hladký průběh hned několika akcí. 

Jedná se nejen o sportovní klání, ale i masopustní oslavy městských částí nebo oznámená shromáždění. Z hlediska očekávané návštěvnosti jsou pro pražskou policii jednoznačně prioritou ligová utkání. V sobotu proběhne v pražském Edenu od 16:30 hod. první utkání jarního kola fotbalové ePojisteni.cz ligy, kdy domácí SK Slavia Praha uvítá celek FC Vysočina Jihlava. Hned druhý den sportovní fanoušci zamíří na Letnou, kde od 17:30 hod. proběhne utkání mezi celky AC Sparta Praha a Bohemians Praha 1905. Zájem veřejnosti je očekáván i na hokejovém utkání Tipsport extraligy mezi celky HC Sparta Praha a HC Kometa Brno v prostoru multifunkční haly ve Vysočanech.

S ohledem na uvedené akce připravila pražská policie adekvátní bezpečnostní opatření. Stovky policistů pořádkové, dopravní i kriminální služby budou zajišťovat zejména plynulost a bezpečnost dopravy a dohlížet na veřejný pořádek v ulicích metropole i prostředcích MHD. Nápomocni policistům v tomto ohledu budou i strážníci městské policie. Na přípravě jednotlivých bezpečnostních opatření policisté úzce spolupracují se zástupci sportovních klubů, pořadateli akcí, pracovníky dotčených městských částí, magistrátu a samozřejmě i s pracovníky dopravního podniku.

Policisté v této souvislosti, i s ohledem na omezené parkovací kapacity, doporučují návštěvníkům jednotlivých akcí, aby k přepravě využili v maximální možné míře prostředky MHD. Připomínají rovněž, aby fanoušci dorazili s dostatečným předstihem. Při vstupech na akce musí totiž počítat se standardními bezpečnostními prohlídkami. Porušení návštěvního řádu např. pokus o vnesení alkoholu či pyrotechniky do areálu bude sankcionováno.

mjr. Mgr. Andrea Zoulová – 17. února 2017

vytisknout  e-mailem