Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Víkendová bezpečnostní opatření v Praze

Pražská policie bude zajišťovat bezpečnost návštěvníků hned několika veřejných akcí. 

Nadcházející víkend budou policisté dohlížet na bezpečný průběh hned několika velkých akcí a sportovních utkání. Policie s ohledem na očekávanou enormní návštěvnost při přípravě konkrétních opatření úzce spolupracuje s jednotlivými organizátory a pořadateli. Těm policisté poskytují i potřebné poradenství.

Na bezpečnostní opatření bude nasazen zvýšený počet policistů pořádkové, dopravní a kriminální služby, služby cizinecké policie i pohotovostní motorizované nebo speciální pořádkové jednotky. V rámci opatření nebudou chybět ani policisté na koních, psovodi či policisté pyrotechnické služby. Jejich práci a konrétní úkoly budou koordinovat policisté z velících štábů. Ti jsou připraveni přesouvat síly a prostředky podle aktuálního vývoje bezpečnostní situace. Dění v metropoli bude policie monitorovat s využitím vrtulníku a dalších technických prostředků. Prioritou policie bude dohled nad bezpečností a plynulostí dopravy a zajištění veřejného pořádku.

Policisté v souvislosti s konáním akcí upozorňují Pražany i další návštěvníky metropole na zvýšenou koncentraci osob. Návštěvníci jednotlivých akcí se mohou pohybovat ve větších skupinách, čímž může docházet ke krátkodobému omezení dopravy. S dílčím omezením provozu se mohou občané setkat i v místech a blízkém okolí konkrétních akcí. V tomto ohledu policie úzce spolupracuje s Dopravním podnikem hl. m. Prahy, který připravil dostatečnou kapacitu prostředků MHD. Informace o konkrétních dopravních opatřeních či aktuální dopravní situaci v metropoli budou k dispozici na běžných informačních portálech.

mjr. Mgr. Andrea Zoulová - 26. května 2017  

vytisknout  e-mailem