Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Víkend ve znamení pohřešování

PLZEŇSKÝ KRAJ - Několik pátracích akcí se během uplynulého víkendu uskutečnilo na celém území Plzeňského kraje. Všechny pohřešované osoby se nám podařilo v pořádku vypátrat. 

Minulý víkend se nesl v duchu pátracích akcí po pohřešovaných osobách. Od pátku do neděle nám byly oznámeny hned tři takové případy. První pátrací akci jsme prováděli v Plzni a okolí, kde jsme pátrali po třiapadesátileté ženě. Její pohřešování nám přišla oznámit v pátečních podvečerních hodinách zaměstnankyně jednoho z domovů se zvláštním režimem a panovala zde důvodná obava o její život a zdraví. Ženu se podařilo plzeňským policistům za necelé čtyři hodiny v pořádku nalézt.

Další pátrací akce se uskutečnila v okolí Kašperských Hor. Tam jsme pátrali po seniorovi, o kterého měl obavu jeho syn. Otec mu nezvedal telefon a nepodařilo se mu s ním ani jiným způsobem zkontaktovat. Třiaosmdesátiletý muž totiž odjel v pátek v ranních hodinách na elektrické tříkolce a do sobotního večera se nevrátil domů. Do akce se zapojily motorizované i pěší hlídky, které prohledávaly místa a okolí, kde by se mohl muž nacházet.  Pohřešovaného se nám nakonec podařilo pár kilometrů od jeho bydliště po několika hodinách v pořádku najít.

Obavu o svého pětasedmdesátiletého otce nám oznámila v neděli ve tři hodiny ráno jeho dcera. Otec jí zaslal v sobotu v nočních hodinách na mobilní telefon zprávu, ze které dostala strach, že by se mu mohlo něco stát. Jeho telefon byl posléze nedostupný. Po muži jsme pátrali na Klatovsku, v místech, kde by se se svým vozidlem, se kterým ze svého bydliště odjel, mohl pohybovat. I toho se nám podařilo za již dvě hodiny od přijetí oznámení, nalézt. Pohřešovaný muž byl v pořádku.

Všechny tyto pátrací akce naštěstí měly šťastný konec. A to i díky Vám. Sdílení našich pátracích relací je pro nás velice cenné, Vaše poznatky jsou pro nás významnou a velice nepostradatelnou pomocí a mohou zachránit lidský život.

Děkujeme.

por. Barbora Šmaterová, DiS.
16. srpna 2023

vytisknout  e-mailem