Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkend v okrese Bruntál

Bruntál - odcizené věci si měl uschovat do upraveného pracovního oděvu a jiné... 

Jako další zdroj příjmů měl mít krádeže v obchodech. Zde měl krást dražší sortiment zboží, který měl pak prodávat náhodným kupujícím za polovinu ceny.

Vrbenští policisté byli přivoláni ke konci května do místní prodejny, kde měl 48letý cizinec odcizit různé zboží (tablety do myčky, kávu, plechovky tuňáka) v hodnotě přes 4 tisíce korun. Při řešení přestupkového jednání policisté provedli kontrolu vozidla podezřelého muže, kde nalezli v kufru různé zboží v krabicích. Muž se jim doznal, že páchal krádeže i na jiných místech republiky. Policisté zajistili u podezřelého finanční hotovost pocházející z trestné činnosti a také vozidlo, kterým se přepravoval k páchání trestné činnosti. Podezřelý se následně policistům doznal, že od dubna do května kradl v osmi případech v obchodech na Jesenicku, Zlínsku, v Krnově a ve Vrbně pod Pradědem větší množství potravinářských a drogistických výrobků různých značek, které si měl uschovat do upraveného pracovního oděvu. Takto zboží pronášel z prodejen a ukládal do svého vozidla. Některé prodejny měl navštívit i opakovaně. Lup pak měl prodávat za polovinu ceny náhodným kupujícím. Policejní komisař oddělení obecné kriminality muže obvinil z přečinů krádeže. Způsobená škoda přesáhla 32 tisíc korun. Jako důvod svého jednání obviněný uvedl, že to byl další zdroj jeho příjmů. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody do výše dvou let. Zajištěné zboží policisté vrátili do prodejen.

Maření výkonu úředního rozhodnutí

Policejní komisař zahájil v těchto dnech trestní stíhání 34letého muže z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Je mu kladeno za vinu, že se nevrátil dne 15. 4. 2018 z lékařem povolené víkendové dovolené do výkonu probíhajícího soudem stanoveného ochranného léčení do léčebny v Horních Holčovicích. Muže vypátrali a zajistili rýmařovští policisté dne 25. 5. 2018 v Břidličné a dodali ho do léčebny. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až do výše dvou let.

Zanedbaná školní docházka

Z přečinu ohrožení výchovy dítěte byla obviněna 35letá žena. Protiprávního jednání se měla dopustit tím, že na Rýmařovsku od září 2017 do 7. 3. 2018 nedbala na řádnou výchovu a povinnou školní docházku svého dítěte. Absenci měla krýt bezdůvodně malichernými důvody, se školou nespolupracovala a dítě zameškalo v první polovině školního roku 387 vyučovacích hodin z toho 120 hodin neomluvených a nemohlo být z poloviny předmětů klasifikováno. V druhém pololetí zameškalo nejméně 83 hodin a z toho 43 neomluvených. Matce nyní hrozí trest odnětí svobody do výše dvou let.

Víkend na silnicích

V průběhu víkendu dopravní policisté řešili devět nehod, při kterých se pět osob zranilo lehce. Hmotná škoda přesáhla částku 650 tisíc korun.

Dne 3. 6. 2018 v 14:55 hodin mezi obcí Stará Ves a Žďárský Potok řídil 71letý muž vozidlo Octavia a na mokré vozovce při průjezdu levotočivé zatáčky dostal smyk. Vyjel za pravý okraj vozovky, kde narazil do ohradníku a následně do několika stromů. Při nehodě utrpěl řidič lehká zranění a byl převezen do nemocnice. Dechová zkouška byla s negativním výsledkem. Způsobená škoda činí 300 tisíc korun.

Z kůlny odcizil nové zboží

V Krnově na náměstí Míru vnikl prozatím neznámý pachatel v době od 1. do 2. 6. 2018 na pozemek bytového domu a následně do zahradní kůlny. Objekt prohledal a odcizil v originální krabici zabalenou nerezovou varnou desku Candy a křovinořez. Majiteli způsobil škodu ve výši 6 tisíc korun. Krnovští policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádeže.

Nález munice

Krnovští policisté přijali dne 2. 6. 2018 oznámení o nálezu munice v lesíku v blízkosti ulice Petrovická u státní hranice s Polskou republikou. Po příjezdu na místo s oznamovatelem provedli lokalizaci předmětu, místo zajistili a přivolali policejního pyrotechnika z expozitury Frýdek Místek. Ten určil, že se jedná o dělostřeleckou minu ráže 82 mm, kterou si převzal k bezpečné likvidaci.

komisař por. Bc. Pavla Jiroušková

4. 6. 2018

vytisknout  e-mailem