Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Víkend poznamenaly dva pokusy vraždy

Jihočeský kraj - Dva pokusy vraždy, nožem a střelnou zbraní, vyšetřují od neděle kriminalisté. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Jen štěstím či náhodou nezemřely o víkendu dvě osoby rukou svých vrahů. Dva případy pokusu vraždy vyšetřují od neděle jihočeští kriminalisté.První případ se udál kolem třetí hodiny ráno na diskotéce v Chlumu u Třeboně na Jindřichohradecku. Sedmnáctiletý mladík napadl s nožem v ruce dvaadvacetiletého muže.

Diskotéka IV.
Pravděpodobně po předchozí slovní rozepři kvůli dívce mu zasadil do oblasti prsou tři rány nožem. Ihned po napadení útočník utekl. Zraněný mladík byl převezen do nemocnice a hospitalizován. Policisté a kriminalisté se o případu dozvěděli od lékařů a ihned zahájili prověřování celé věci. Kolem poledne pak zadrželi mladistvého pachatele a umístili jej do policejní cely. V pondělí v odpoledních hodinách zahájili vyšetřovatelé proti mladému násilníkovi trestní stíhání, vyšetřování je vedeno na svobodě. Věc kriminalisté vyšetřují jako pokus vraždy, s ohledem na věk pachatele, nebudou k případu poskytovány další podrobnosti.


Kriminalisté zároveň žádají návštěvníky diskotéky Music Hall HEJTMAN v Chlumu u Třeboně, kteří viděli popsaný incident dvou mužů nebo si jej natočili například na mobilní telefon, a to v noci ze soboty na neděli, aby neprodleně kontaktovali policii na lince 158.


Druhý případ začal o dvě hodiny dříve, na druhé straně Jihočeského kraje a to na Českokrumlovsku. Policistům však byl oznámen až v neděli dopoledne. Jednapadesátiletý muž odjížděl od restaurace u jednoho z vodáckých kempů a střetl se zde se známým, mladším mužem, který mu vyhrožoval zastřelením. Z muže měl strach a tak odjel.

Diskotéka II.
Zaregistroval při tom záblesky a rány od restaurace, ale domníval se, že jde o zábavnou pyrotechniku. Ráno pak doma zjistil, ke své hrůze, že má vozidlo v několika místech prostřelené, a že se jej tak muž v noci pokusil zabít. Kriminalisté provedli ohledání místa činu, zjistili totožnost možného střelce a zadrželi jej v jedenáct hodin dopoledne. Podezřelého pak policisté umístili do policejní cely. Ten pravděpodobně střílel z legálně držené střelné zbraně. Vše však nejdříve musí potvrdit balistické expertízy.


Kriminalisté muže v pondělní v podvečer obvinili z trestného činu vraždy ve stádiu pokusu. Zároveň podali státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí muže do vazby. Na rozhodnutí o vazbě čeká zadržený muž v policejní cele.
 

mjr. Mgr. Jiří Matzner, pisjc@mvcr.cz

18. října 2011

 

vytisknout  e-mailem