Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Víkend plný dopravních nehod a alkoholu

PLZEŇ – Policisté Městského ředitelství policie Plzeň se zabývají několika událostmi, které se odehráli v uplynulém víkendu. 

     Dne 10. 3. 2018 došlo krátce po 20.00 hodině k dopravní nehodě. Řidič osobního motorového vozidla tovární značky Fiat pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost svým schopnostem a narazil do vyvýšeného obrubníku a poničil dopravní značení na křižovatce ulice Šumavská a Nádražní v Plzni. Po příjezdu hlídky Policie ČR se řidič dobrovolně podrobil dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Přístroj naměřil hodnoty s výsledkem téměř dvě promile alkoholu. Po tomto zjištění byl muž převezen do zdravotnického zařízení, kde se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Dále policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz a poučili muže, že po dobu zadržení řidičského průkazu nesmí řídit motorová vozidla. Způsobená škoda činí přibližně 12 tisíc korun.

     Dne 11. 3. 2018 okolo 01.00 hodiny ráno došlo k další dopravní nehodě na silnici první třídy, číslo 26 směrem ke kruhovému objezdu v Domažlické ulici v Plzni. Řidič vlivem své jízdy nezvládl řízení a narazil do středového obrubníku a poté se střetl se sloupem. Policisté muže podrobili dechové zkoušce. Přístroj reagoval pozitivně, výsledky se blížily dvěma promile alkoholu. Třiatřicetiletý řidič byl následně převezen do nemocnice, kde se podrobil lékařskému vyšetření. Muži policisté zadrželi řidičský průkaz. Řidič svou jízdou způsobil škodu přibližně 52 tisíc korun.

     Dne 11. 3. 2018 po osmé hodině ráno kontrolovala hlídka Policie ČR v Plzni u ulice Gerská vozidlo tovární značky Audi. Policisté s řidičem provedli dechovou zkoušku, zda není ovlivněn alkoholem. Přístroj reagoval pozitivně a naměřil hodnoty přes 0,5 promile alkoholu. Následně se řidič odmítl podrobit testu na návykové látky. Policisté převezli třiatřicetiletého muže do zdravotnického zařízení, kde se podrobil lékařskému vyšetření. Řidiči byl zadržen řidičský průkaz.

     Téhož dne krátce před 14.00 hodinou kontrolovali policisté vozidlo tovární značky Nissan Primera v ulici Domažlická v Plzni. Důvodem zastavení vozidla bylo překročení nejvyšší dovolené rychlosti v obci. Řidič hlídce předložil veškeré doklady předepsané k řízení a provozu motorového vozidla. Následně se muž podrobil dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Výsledek zkoušky byl pozitivní. Přístroj naměřil hodnoty 0,45 a 0,44 promile alkoholu.

prap. Hana Rubášová
12. března 2018

vytisknout  e-mailem