Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

TRUTNOVSKO - Opilý havaroval na skútru. 

Od sobotního rána královédvorští policisté pátrají po pachateli, který odcizil nastartované vozidlo Peugeot od jednoho domu v ulici Plk. Švece, které následně nepoškozené odstavil na Slovanech ve Dvoře Králové nad Labem.

Krátce před pátou hodinou ranní jsme na lince 158 přijali oznámení týkající se krádeže motorového vozidla, které majitelka z důvodu rozmrznutí předního skla nastartovala a nechala pár minut bez dozoru před svým bydlištěm.

Vozidlo bylo naštěstí v odpoledních hodinách v pořádku vypátráno. Nenechavec ho odemčené i s klíčky v zapalování odstavil v městské části Slovany. Majitelka si ho tedy po ohledání kriminalistickým technikem přezvala a policistům sdělila, že jí nevznikla žádná škoda na majetku.
Případ policisté zadokumentovali pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněné užívání cizí věci, za což v případě dopadení hrozí pachateli až dvouletý pobyt ve vězení.  

Pec pod SněžkouPec pod SněžkouOpilý řidič sněžného skútru havaroval v Peci pod Sněžkou v nočních hodinách, když při projíždění levotočivé zatáčky v klesání na zasněženém povrchu, vjel mimo komunikaci na zasněžený břeh a se skútrem se převrátil na bok.

Řidič utrpěl lehké zranění a byl převezen na vyšetření do nemocnice, kde poté zůstal hospitalizovaný. Provedená dechová zkouška na alkohol u něho ukázala hodnotu 1,09 promile alkoholu v dechu.

Dalším šetřením policisté zjistili, že řidič není držitelem řidičského oprávnění pro příslušnou skupinu motorových vozidel a dále, že neměl na hlavě řádně připevněnou přilbu. Škoda na skútru byla vyčíslena na 50 tisíc korun.
Případ šetří policisté Dopravního inspektorátu v Trutnově.

Trutnovští policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření třiadvacetiletému muži, který odcizil z bytu poškozené finanční hotovost 10 tisíc korun.
Lapka využil toho, že měl od poškozené svolení v bytě pobývat a peníze měl prohrát ve výherních automatech. 
V případě prokázání viny mu hrozí dvouletý pobyt ve vězení.

Dosud neznámý lapka odcizil čtyři hliníkové disky s letními pneumatikami o velikosti “18“ z volně přístupného dřevěného přístřešku nedaleko rodinného domu v Lamperticích.
Poškozený vyčíslil škodu dvacet tisíc korun. Případ šetří policisté ze Žacléře pro podezření ze spáchání přečinu krádež.

por. Pižlová Šárka, DiS.
4. 12. 2017, 13:15

vytisknout  e-mailem