Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na našich horách

TRUTNOVSKO - Opilí řidiči a krádeže lyží! 

Z páteční noci na sobotu ve Špindlerově Mlýně došlo ve dvou případech k násilnému vniknutí do střešních nosičů u zaparkovaných vozidel.
Lapka z boxu vozidla Škoda Octavia, které měl majitel zaparkované na parkovišti u jednoho penzionu, odcizil dva páry sjezdových lyží Dynastar a Salomon.
Ve druhém případě byl jeho terčem nosič upevněný na vozidle Škoda Rapid. Z něho odcizil carvingové lyže Blizard. Majitelé vyčíslili škodu téměř 30 tisíc korun a policisté Obvodního oddělení Špindlerův Mlýn oba případy šetří pro podezření ze spáchání přečinu krádež. 

Policisté z Pece pod Sněžkou intenzivně pátrají po zloději, který se pokusil odcizit vozidlo Volkswagen Caravela zaparkované na parkovišti v Dolní Malé Úpě. Přes noc ze soboty na neděli do něho násilím vnikl, ale naštěstí se mu vůz nepodařilo nastartovat. Protiprávním jednáním, tak způsobil škodu pouze na poškození 30 tisíc korun.
Případ jsme zadokumentovali jako neoprávněné užívání cizí věci ve stádiu pokusu a poškození cizí věci.

Turista přišel o svůj fotoaparát Canon 5D s objektivem Canon 24-105 na jedné chatě při výstupu na nejvyšší horu Krkonoš. Z jeho výpovědi vyšlo najevo, že před 13. hodinou vešli s přítelkyní do chalupy se občerstvit. Protože při výstupu neměl fotoaparát v pouzdře a z těchto důvodů ho nechtěl brát do vytopené místnosti, odložil ho tedy na chodbu. Během krátké návštěvy místní restaurace přišel o fotoaparát v hodnotě 40 tisíc korun.  Případ prověřují policisté pro podezření ze spáchání přečinu krádež.

 

odložené lyžeodložené lyže

Lyže Atomic zmizely od jednoho baru v Peci pod Sněžkou v pátek při večerním lyžování. Poškozený si je odložil do stojanu a šel si odpočinout. Když se chtěl vrátit opět na sjezdovku asi po půl hodině, bílo-červené „ski“ byly pryč!
Poškozený muž vyčíslil škodu přesahující 20 tisíc korun.

 

Trutnovští policisté včera v podvečer přijali oznámení týkající se vloupání do zahrádkářského karavanu v Trutnově Poříčí. Oznamovatel jim uvedl, že zloděj do něj vnikl násilím a odcizil z něho zahrádkářské vybavení v hodnotě téměř 20 tisíc korun.  Po pachateli pátrají místní policisté, kterému v případě dopadení hrozí až dva roky vězení.

V průběhu víkendu ve Špindlerově Mlýně dopravní policisté společně s místními policisty odhalili čtyři nezodpovědné řidiče. Jeden z nich byl pod vlivem drog a tři pod vlivem alkoholu. Jelikož dva opilci byli cizinci, dopravní policisté jim uložili kauci ve výši 15 tisíc korun.

nprap. Pižlová Šárka, DiS.
9. 1. 2017, 13:00

vytisknout  e-mailem