Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Náchodsku

Mobilní telefony terčem zlodějů 

Během pátku a víkendových dní 16. až 18. července 2010 policistům náchodského regionu přibylo 50 nových spisů, řešili trestné činy, přestupky proti občanskému soužití, proti majetku a v dopravě. Celkem pak policisté nasbírali v průběhu těchto dní 13 nových trestných činů a řešili 32 přestupků. Pět spisů se týkalo jiných záležitostí.
 
V průběhu volných dní se na linku 158 obrátilo celkem 163 občanů. Z tohoto celkového počtu policisté využili méně než polovinu telefonátů, 76 volání. Zbylých 87 telefonátů nesouviselo s prací policie.
 
Pátek byl pro policisty zejména ve znamení výjezdů k přestupkům z majetkové trestné činnosti a k výtržnostem.
 
Náchodští policisté vyjížděli v pátek do obce v blízkosti Náchoda. Jedna paní nahlásila na linku 158, že jí během dopoledních hodin neznámý zloděj odcizil mobilní telefon. Otevřenými dveřmi na terasu vešel do domu a z pokoje ukradl telefon. Policisté celý případ zaevidovali a řeší ho jako trestný čin porušování domovní svobody.
 
Poličtí muži zákona v pátek zaevidovali případ vloupání do domu. V době od 4. července do 16. července 2010 vnikl neznámý zloděj do domu na Policku. Nejprve odstranil řetízek s visacím zámkem u zadních dveří domu, vlezl do dílny, pak vysadil dveře do kotelny a vešel do obytné části domu. Dům prohledal, odcizil finanční hotovost, obrazy, DVD nosiče a DVD přehrávač. Policisté po zloději nadále pátrají.
 
Českoskaličtí policisté od pátku prošetřují případ vloupání do osobního vozidla. Ze zaparkovaného vozidla u vodní nádrže Rozkoš ukradl neznámý pachatel tři batohy, v nich byla jako finanční hotovost, tak oblečení, spacák, mobil, digitální fotoaparát a doklady. Nenechávejte v autě žádné tašky, batohy či kabelky. Auto není trezor!!!
 
Hronovští policisté od pátku pátrají po zloději příruční tašky, tzv. ledvinky. Majitel v ní měl mobilní telefon, klíče, platební kartu a osobní doklady. Neznámý zloděj jí majiteli ukradl v pátečních nočních hodinách v jednom restauračním zařízení na Hronovsku. Policisté po zloději nadále pátrají.
 
Neznámý zloděj v Broumově oslovil muže, ten v průběhu hovoru rozevřel peněženku. Zloděj využil situace a vytáhl mu z peněženky finanční hotovost a odešel.
 
Ze zanedbání povinné výživy je podezřelý 47letý muž z Broumova. Neplní si řádně vyživovací povinnosti na své dítě a k rukám matky tak dluží do současné doby 8.000 korun.
 
Sobota přinesla policistům více než desítku majetkových trestných činů. Ke vloupáním do nejrůznějších objektů i do rodinného domku.
 
Zatím neznámý zloděj vnikl v sobotu do šatní skříňky na jednom koupališti náchodského regionu. Ze skříňky uloupil tašku s finanční hotovostí, osobními doklady a platební kartou.
 
Přímo na diskotéce v sobotních nočních hodinách v nestřeženém okamžiku ukradl zloděj z kapsy kalhot mladé dívce mobil. Policisté případ zaevidovali a po zloději nadále pátrají.
 
Během jízdy vlakem přišel mladý muž o svůj mobilní telefon. Neznámý pachatel mu mobil odcizil z přední kapsy batohu. Batoh měl mladý muž celou dobu jízdy vlakem při sobě.
 
Přímo z tašky, kterou měl jiný mladý muž při cestě Náchodem zavěšenou na rameni, mu zloděj ukradl  mobilní telefon.
 
Neděle pro policisty znamenala opět výjezdy ke krádežím, ale také kontroly na silnicích, domlouvání podnapilým výtržníkům a řešení přestupků proti občanskému chování.
 
Jednoho podnapilého výtržníka, který se pokoušel ve večerních hodinách dostat do domu neustálým kopáním do vchodových dveří a zvoněním na obyvatele domu a neustálým obtěžováním, odvezla hlídka jaroměřské policie do protialkoholní stanice.
 
 
nprap. Jana Pecoldová
19. 7. 2010
 
 

vytisknout  e-mailem