Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Víkend na Kolínsku

Vloupání do mateřské školy. 

V neděli 17.10. přijal policista z operačního střediska oznámení o vloupání do objektu  Mateřské školy v Kolíně, Bezručově ulici. Neznámý pachatel ukradl různé nářadí, strunovou i travní sekačku. Hmotná škoda je vyčíslena na 84.000Kč. Zloději za spáchání přečinu krádeže a poškození cizí věci, hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

Řidiče osobního motorového vozidla Citroen ZX  kontrolovali policisté v ulici Mostní v Kolíně také v neděli. Dechová zkouška u tohoto čtyřiadvacetiletého muže měla pozitivní výsledek. Dotyčný navíc nevlastní žádné řidičské oprávnění. Policisté muže zadrželi a sdělili mu podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Povedenému řidiči nyní hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

V půl šesté ráno 17.10. došlo ke střetu dvou osobních motorových vozidel na křižovatce ulic Kmochova a Václavská v Kolíně. Třicetiletý řidič vozidla Škoda Fabia jedoucí ulicí Václavská nerespektoval dopravní značku dej přednost v jízdě a narazil do vozidla Renault Twingo, které řídila třiapadesátiletá žena z Kutné Hory. Dopravní nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Dechová zkouška provedená u řidičky měla výsledek negativní. Opačný výsledek byl zaznamenán u řidiče Fabie. Muže policisté zadrželi a sdělili mu podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, na který trestní zákoník pamatuje trestem odnětí svobody až na jeden rok. Hmotná škoda vyčíslena na 25.000Kč.

V sobotu ze sklepa v Masarykově ulici  zmizelo elektrické míchadlo, úhlová bruska a další nářadí. Policisté spolu s majitelem škodu vyčíslili na 38.000Kč.

Dopravní policisté v sobotu kontrolovali řidiče motorového vozidla v ulici Pražská. Dechová zkouška, kterou u šestadvacetiletého muže z Karviné provedli ,měla sice negativní výsledek, okresním soudem má však tento řidič uložen zákaz řízení. Policisté muži sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Podezřelému hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

Také v Českém Brodě se policisté věnovali kontrolování řidičů. Osmadvacetiletý řidič osobního motorového vozidla Škoda Forman před jízdou požil alkohol. Po zadržení mu policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Trest odnětí svobody až na jeden rok.

Kabelku přímo z kočárku ukradl v Pečkách devatenáctiletý muž v úterý dopoledne. Krádeží způsobil škodu za 4.000Kč. Vzhledem k tomu, že muž byl již v minulosti za takový čin odsouzen, za přečin krádeže mu tentokrát hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

Do rekreační chalupy v obci Dolní Kruty se vloupal dosud neznámý pachatel. Policisté oznámení o tomto vloupání přijali 19.10. Zloděj po rozbití skleněné výplně vnikl do objektu, který důkladně prohledal a ukradl  mimo jiné dva obrazy, zrcadlo, stojací hodiny . Hmotná škoda je vyčíslena na 3 060Kč.

 

20.10.2010

nprap. Petra Čimová

vytisknout  e-mailem