Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Viděl někdo chodce?

BŘECLAVSKO: Šetříme dopravní nehodu v Mikulově. 

Mikulov – Dopravní policisté včera (neděle 23. září) vyjížděli k nehodě, která se stala v 19.37 hod. na silnici I/ 40 u obce Mikulov. Řidička vozidla Renault Scenic jela ve směru od Mikulova na Sedlec a přední částí vozidla narazila do chodce, který se na silnici pohyboval. Po nehodě byl zraněný muž odvezen záchrannou službou do nemocnice.

Policisté uvítají pomoc ze strany svědků, kteří si chodce všimli. Zejména by nám pomohly informace o tom, kde se chodec před nehodou pohyboval - zda šel přímo po komunikaci nebo ji chtěl přecházet. Uvedené poznatky uvítají kolegové z břeclavského dopravního inspektorátu na tel. čísle 974 632 252 nebo na mob. telefonu 602 469 135. Za pomoc a ochotu předem děkujeme.

V souvislosti s uvedenou dopravní nehodou chceme apelovat na chodce, kteří se v silničním provozu pohybují v době, kdy je špatná viditelnost. Jednou z možností, jak zvýšit svoji bezpečnost, je používání reflexních prvků. Reflexní materiály odrážejí světlo v úzkém kuželu zpět ke zdroji ve vzdálenosti až 200 metrů a tím dávají řidiči dostatek času na to, aby reagoval. Vidět a být viděn je základní pravidlo bezpečnosti na silnicích!

por. Mgr. Kamila Haraštová, 24. září 2018

vytisknout  e-mailem