Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víc jak desítku technických závad odhalili policisté na jedné jízdní soupravě

Ms kraj - řidiči byla zakázána další jízda 

Policisté z „kamion týmu“ dálničního oddělení Frýdek-Místek v rámci kontroly zaměřené na nákladní vozidla zastavili na silnici I/48 v katastru obce Chotěbuz řidiče soupravy vozidel složené z nákladního vozidla a přívěsu. Při kontrole se pak nestačili divit, jelikož množství zjištěných závad na technickém stavu soupravy nebralo konce. Mezi závadami byla i jedna spadající do kategorie „nebezpečné“.

Na samotném nákladním voze odhalili 9 technických závad. Nebezpečnou závadu představoval zjevně prasklý brzdový kotouč. Mezi dalšími zjištěnými závadami byla například nesprávná funkce systému ABS, únik oleje z nádrže přídavného hydraulického zařízení, poškozené osvětlení vozidla či nefunkční bezpečnostní pás. Vozidlu dále chybělo předepsané označení maximální povolené rychlosti. U přívěsu pak bylo zjištěno dalších 7 technických závad obdobného charakteru, mimo jiné také sjetá pneumatika, absence zástěrek na všech kolech a nefunkční osvětlení.

Policisté následně řidiči cizí státní příslušnosti zakázali další jízdu a na místě mu uložili kauci ve výši 10 tisíc korun. Přestupkové jednání řidiče i provozovatele poté zadokumentovali a oznámili příslušnému správnímu orgánu. Provozovateli tak hrozí pokuta až do výše 100 tisíc korun, řidiči pak pokuta až 10 tisíc korun a zákaz řízení motorových vozidel až na jeden rok.

nprap. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku
19. května 2023

Odkazy do noveho okna

foto II.

foto II. 

Detailní náhled

foto III.

foto III. 

Detailní náhled

foto IV.

foto IV. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem