Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vězni měli vydírat a vyhrožovat smrtí dalším odsouzeným

SOKOLOVSKO – V několika případech poškozené fyzicky napadali. 

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 29letého a 35letého cizince. Muže obvinili ze spáchání zločinu Vydírání, přečinu Krádeže, přečinu Ublížení na zdraví a 35letého cizince dále z přečinu Nebezpečné vyhrožování.

Od poloviny měsíce října 2017 do poloviny prosince 2017 ve věznici na Sokolovsku měli cizinci zneužívat a fyzicky napadat dalšího z odsouzených vězňů. Poškozeného měli například nutit uklízet, odcizit mu potraviny anebo po poškozeném měli vyžadovat přípravu nápojů. To vše měli cizinci chtít pod pohrůžkou fyzického napadení. Muže měli pokaždé, když odmítl vyhovět jejím požadavkům, fyzicky napadat údery a kopy do hlavy a horní části těla. Obvinění cizinci muže nutili nakupovat potraviny, které oni sami potřebovali.
V listopadu 2017 měl 35letý cizinec poškozeného muže několika ranami napadnout do horní části těla, kdy utrpěl zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. Poškozenému nechal poslat výhružný vzkaz, že pokud něco řekne, tak ho zabijí a najdou si jeho rodinu.

O měsíc dříve měl 29letý cizinec odcizit dalšímu vězni potraviny zaslané balíkem. Během krádeže se poškozený pokusil své věci získat zpět, ale v tom měl přijít 35letý cizinec a společně měli poškozeného fyzicky napadat po celém těle.  V tomto období měli cizinci muži vyhrožovat smrtí jeho rodiny.

V případě prokázání viny hrozí cizincům trest odnětí svobody až na 4 roky.

nprap. Mgr. Soňa Hergezelová
13. 8. 2018

vytisknout  e-mailem