Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vězeň zlomil čelist svému spoluvězni kvůli sporu o televizní ovladač

ČESKOLIPSKO - Společné sledování televize bude mít dohru u soudu. 

Ani v rodinách lidé vždy nenajdou shodu v tom, jaký televizní program budou společně sledovat a spor vyhrává většinou ten, kdo má právě v ruce televizní ovladač. Kvůli němu se dostali do konfliktu i dva spoluvězni v kulturní místnosti Věznice ve Stráži pod Ralskem počátkem letošního roku. Oba nemohli spát a tak šli sledovat televizi.ovladač na tv

Ovladač měl u sebe 38letý vězeň, který televizní programy často přepínal, a tak nebylo možné žádný pořad dokoukat do  konce. To o pět let staršího odsouzeného natolik rozčílilo, že svého spoluvězně napadl nejprve slovně  a potom ho udeřil pěstí do obličeje. Bohužel mu přitom zlomil čelist.

Napadený muž incident nikomu nehlásil, ale později musel kvůli nesnesitelné bolesti vyhledat lékaře. Jemu zranění vysvětlil tím, že upadl v koupelně. Tomu ovšem lékař neuvěřil a začalo vyšetřování. Ukázalo se, že celý incident zaznamenaly bezpečnostní kamery a na základě zadokumentovaných důkazů vyšetřovatel 43letého vězně v tomto měsíci obvinil z přečinu ublížení na zdraví, za které mu nyní nově hrozí odnětí svobody od šesti měsíců do tří let.

19. 3. 2024
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem