Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Veřejnost se zapojila do výběru míst, kde bude probíhat měření rychlosti

PLZEŇSKÝ KRAJ – Policisté se při dopravně bezpečnostní akci pod názvem Speed Marathon zaměří na dodržování rychlostních limitů. 

Ve čtvrtek 24. března 2022 se policisté našeho krajského ředitelství zapojí do celoevropské kampaně na podporu zvýšení bezpečnosti na silnicích pod názvem Speed Marathon. Jedná se o kampaň, do které se zapojuje široká veřejnost. Ta měla možnost poslat tipy na místa, kde neukáznění řidiči nedodržují stanovené rychlostní limity. Z vytipovaných míst policisté následně vybrali taková, která občané zvolili, přitom samozřejmě museli zohlednit to, aby na vybraných místech bylo možné, s ohledem na bezpečnost řidičů i policistů, kontroly provádět. Na těchto stanovištích v den konání akce budou policejní hlídky, které zde budou měřit rychlost projíždějících vozidel. V Plzeňském kraji se do akce zapojí policejní hlídky, které budou během celého dne průběžně měnit své pozice na vybraných stanovištích. Cílem této preventivní aktivity je zajistit co největší počet míst, kde bude kontrola dodržování rychlostních limitů řidiči motorových vozidel, probíhat.
Policisté se vyjma sledování radarů na stanovištích budou věnovat i dalším činnostem k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, mezi které patří například kontrola technického stavu vozidla, užití zádržných systémů a bezpečnostních pásů, kontrola zákazu držení hovorového zařízení, či dodržování zákazu požívání alkoholu a jiných omamných a psychotropních látek a další. 

Po ukončení akce budeme o výsledcích informovat.

kpt. Bc. Hana Kroftová
22. března 2022

vytisknout  e-mailem